Kimchi
Kimchi är den vanligaste sidorätten i Korea och är även Koreas nationalrätt. Traditionellt görs den på kinakål eller salladskål som vi även kallar den. Men den görs även på andra grönsaker såsom rättika, gurka [...]
Mjuk äppelkaka med choklad och rostad hasselnöt
Skulle vi ta till vara på alla våra äpplen i våra trädgårdar som oftast ruttnar bort, så skulle vi kunna tillgodose hela landets äppelbehov med råge och inte behöva importera ett ända äpple. Men tyvärr [...]
Busenkelt fröknäcke
Ibland kan det vara gott att ha ett snacks till hands som inte bara är gott, utan även är nyttigt som man kan äta med gott samvete, även om det inte är helg eller fest. Precis [...]
Lingongrova på riktigt!
"Fullkorn, surdeg och lingon gör LingonGrova till en riktigt god start på vilken morgon som helst!” Så lyder Pågens egna slogan för det välkända brödet men detta bröd är även om det innehåller både surdeg [...]
Blåbärssoda
Förra veckan gjorde jag en sodakultur eller sodastarter om man hellre vill kalla det för det. min sodakultur är gjord på ingefära, socker och vatten och denna typen av sodakultur kallas mer internationellt för en gingerbug. [...]
Sodakultur (Gingerbug)
Läsk och soda är något som idag mest är förknippat med söta drycker och ohälsa. Dagens läsk och soda är en blandning på socker, koffein, citronsyra, artificiella smakämnen och färgämnen. Men från början var [...]
Kaneldoftande äppelmos
Har du inga egna äppelträd i trädgården så känner du säkert någon som har. Själv har jag inte hunnit få några äpplen på mitt träd, då det fortfarande är lite för ungt. Men då [...]
Flygande Jakob ”de luxe”
En klassiks flygande jakop är gjord på grillad kyckling, gratinerad med vispad chiligrädde och toppad bacon, banan och jordnötter. Upphovsmannan till denna klassiska rätt sägs vara Ove Jacobsson, som var verksam inom flygfrakt och recpetet [...]
Smakrik kålrotssallad med smak av dragon
Kålroten har väldigt gamla anor inom den nordiska och framförallt svenska historien. Man vet med vetskap att den ingått i ingått som basföda i norden i minst 500 år och troligen redan innan dess. [...]
kokosbavaroise med vaniljdoftande ananassalsa
En enkel förklaring av bavaroise är att det är lite som ett mellanting mellan en moussé och en panacotta och ordet bavaroise betyder mycket riktigt ”en hård moussé ” på franska. En bavaroise kan [...]