Kostrådgivning eller en hälsoutvärdering. Behöver du hjälp med att förändra dina kostvanor, gå ned eller upp i vikt, eller vill du bara få en lite sundare livsstil?

Oavsett dina behov, mål och förutsättningar så kan jag hjälp dig, med de verktyg och den kunskap som du behöver för att lyckas.

Har du testat olika bantningskurer med uteblivna resultat? Eller känner du dig trött och orkeslös och vet med dig om att dina levnadsvanor kanske inte är de bästa? Eller vill du bara kickstarta ditt nya liv som en hälsosammare människa?

Att ändra livsstil och vanor är inget som du gör på en dag, vilket många av oss säkert fått erfara både en eller flera gånger. För att ändra dina mindre bra vanor tar tid, även om motivationen finns där. Det kommer alltid att finnas fallgropar och set backs! Tänk på att det har tagit många år för att skapa dina nuvarande vanor. Därför är det viktigt att fråga dig själv hur mycket du vill förändra din livsstil – och varför?

Många vill gå ner i vikt för att se fin ut till badsäsongen eller för att komma i det där favoritplagget igen. Visst kan det vara skäl att gå ner i vikt- men är det verkligen tillräckligt starka drivkrafter för att göra en långsiktig livsstilsförändring? För att du ska orka ändra dina livstilsvanor på längre sikt kan det vara bra att tänka på hälsovinsterna och inte bara på det estetiska. Visste du t ex att överviktiga personer löper lika stor risk att dö i förtid som en rökare som röker 10 cigaretter om dagen. Eller att dem som är kraftigt överviktiga löper fyra gånger så stor risk att dö i förtid, än en normalviktig person. Att äta mer hälsosamt och röra mer på sig ger även vårt immunsystem en rejäl boost och du blir mindre benägen att bli sjuk och åka på jobbiga infektioner i framtiden. Vilket också gör det enklare att behålla fokus på en hälsosam livsstil.

Coaching – Vägen till en hållbar förändring

Visst är det bra med support från vänner och familj, men i många fall behövs någon som kan ge extra energi och den där slutgiltiga skjutsen för att du ska lyckas nå dina mål. Coaching lämpar sig särskilt bra i situationer när du vill få till en förändring. Det kan handla om att leva hälsosammare för att gå ner i vikt, för att stärka kroppen och orken i vardagen. Eller helt enkelt gå från att må bra till fantastiskt bra. Jag hjälper dig att nå dina mål, oavsett om det handlar om att gå ner i vikt, eller bara skaffa nya sunda mat och motionsvanor.

Mina erbjudanden

Jag erbjuder ett paket, där vi går igenom din nuvarande kosthållning, dina kort -och långsiktiga mål med förändringen. Sedan skapar vi en plan för en förändring, efter dina förutsättningar och slutligen en uppföljning, där vi följer upp hur det gått.  Paketet är kortfattat uppbyggt enligt följande.

  • Möte 1. Hälsoprofil. Vid första mötet skapas en hälsoprofil. I profilen ingår en enkel mätning av kroppssammansättning, genomgång av dina mål samt en kortare intervju av dina livs – och kostvanor idag. Samt går igenom eventuella hinder som du har i din vardag idag. Du får även med dig en kostdagbok (1 vecka) samt instruktioner om hur du fyller i den.
  • Möte 2. Kostplan. Du får får feedback på din kostdagbok samt en handlingsplan efter dina förutsättningar för hur du ska nå dina mål. Samt tips på bra recept  och specifika livsmedel som passar just dig för att du ska lyckas.
  • Möte 3. Uppföljning. Vi går igenom hur det gått för dig, diskuterar den fortsatta vägen för dig för att du ska nå dina mål samt hjälper dig med eventuella problem som dykt upp på vägen. Efter detta mötet kan du välja att boka upp fler uppföljningar för vidare coachning och stöd för att du ska nå dina mål.

Jag erbjuder även kostrådgivning per timme, där vi diskuterar din nuvarande kosthållning och hur du kan förändra den för att må bättre och nå dina mål.