Drinkar

Drinkar2018-01-19T18:14:02+01:00

Kimchi

  Kimchi är den vanligaste sidorätten i Korea och är även Koreas nationalrätt. Traditionellt görs den på kinakål eller salladskål som vi även kallar den. Men den görs även på andra grönsaker såsom rättika, gurka [...]

Mjuk äppelkaka med choklad och rostad hasselnöt

  Skulle vi ta till vara på alla våra äpplen i våra trädgårdar som oftast ruttnar bort, så skulle vi kunna tillgodose hela landets äppelbehov med råge och inte behöva importera ett ända äpple. Men tyvärr [...]

By |oktober 27th, 2016|Categories: Bakverk, DESSERTER, Recept|Tags: , , , , |0 Comments

Flygande Jakob ”de luxe”

  En klassiks flygande jakop är gjord på grillad kyckling, gratinerad med vispad chiligrädde och toppad bacon, banan och jordnötter. Upphovsmannan till denna klassiska rätt sägs vara Ove Jacobsson, som var verksam inom flygfrakt och recpetet [...]

By |september 9th, 2016|Categories: Kyckling & fågel, Middagstips, Recept|Tags: , , , , , , |0 Comments

Smakrik kålrotssallad med smak av dragon

  Kålroten har väldigt gamla anor inom den nordiska och framförallt svenska historien. Man vet med vetskap att den ingått i ingått som basföda i norden i minst 500 år och troligen redan innan dess. [...]

By |september 6th, 2016|Categories: Recept, Sallad, Tillbehör, Vegetariskt|Tags: , , , , , , |0 Comments

kokosbavaroise med vaniljdoftande ananassalsa

  En enkel förklaring av bavaroise är att det är lite som ett mellanting mellan en moussé och en panacotta och ordet bavaroise betyder mycket riktigt ”en hård moussé ” på franska. En bavaroise kan [...]

By |augusti 30th, 2016|Categories: Bakverk, DESSERTER, Recept, Sås & salsa|Tags: , , |0 Comments
Till toppen