Bakverkens syften i matsammanhang är många. Lika många som det finns människor.
Ibland vill man bara ha något i magen. Ibland vill man kunna bjuda på något enkelt och smakrikt. Vilken är din anledning?
-Välj det som passar dig bäst utefter typen av bakverk du önskar
Jordgubbar med syrlig färskostkräm
Jordgubbar är oftast godast som de är med lite [...]
Sockerfri kladdkaka på mandelmjöl
Att gör en kaka eller dessert med mindre socker [...]
Creme Catalana
Cremé Catalana är traditionell Katalansk dessert med smak av citrus och [...]
Miniontårta
Nu i helgen var det åter dags för barnkalas [...]
Ugglistårta, födelsedagstårta med pumpinugglatema
I helgen som var fyllde min yngsta dotter två [...]
Supersnabb Tiramisu
Tiramisu är en klassisk italiensk dessert som betyder "Pick [...]
Semmelrulltårta
Om en vecka är det fettisdagen, då är det [...]
Nyttiga mandelskorpor med smak av apelsin
För några dagar sedan lagade jag min egna nyponsoppa [...]
Härligt gul saffranspannkaka
Jag brukar alltid göra en småländsk ostkaka till jul [...]
Lussekatter på surdeg
Idag är det Lucia och säkert många som traditionsenligt lussar [...]
Marinerad Saffran
Såhär i jul och luciatider är saffran en välanvänd [...]
Sagolik choklad och apelsinfudge
Vid juletid är det många som gör sitt egna julgodis, [...]
Västerbottenostpaj med smak av Janssons frestelse
Nu är det inte många veckor kvar till jul [...]
Cremé Brulée
Cremé Brulée är nog en av mina absoluta favoritdesserter, [...]
Hemgjorda Dinkelscones
Ska du ha en sen söndagsbrunch idag eller har [...]