Bakverkens syften i matsammanhang är många. Lika många som det finns människor.
Ibland vill man bara ha något i magen. Ibland vill man kunna bjuda på något enkelt och smakrikt. Vilken är din anledning?
-Välj det som passar dig bäst utefter typen av bakverk du önskar
Vaniljpannacotta med kryddig gelé
En pannacotta kan varieras i det oändliga, både när [...]
Kanelbullar på dinkelmjöl
Jag brukar sällan baka på vanligt jäst numera, men [...]
Saffransbullar med mandelfyllning
Lussekatter i all ära men varför inte variera sig [...]
Saffranskladdkaka
Saffran är för mig en av de mest fantastiska [...]
Saffransbiskivier
Saffran är världens exklusivaste krydda och utvinns ur saffranskrokusens pastiller. [...]
Enkel mandelpralin
Att göra sitt egna godis till jul är en [...]
Mjuk äppelkaka med choklad och rostad hasselnöt
Skulle vi ta till vara på alla våra äpplen [...]
Busenkelt fröknäcke
Ibland kan det vara gott att ha ett snacks [...]
Lingongrova på riktigt!
"Fullkorn, surdeg och lingon gör LingonGrova till en riktigt god [...]
kokosbavaroise med vaniljdoftande ananassalsa
En enkel förklaring av bavaroise är att det är [...]
Kokosbollar med chokladcrunch
Chokladbollar har inte bara många namn, de kan göras [...]
Smulig Blåbärspaj
I dagarna besökte jag skogens härliga skafferi och plockade med [...]
Syndig chokladtryffelkaka
Choklad är inte bara väldigt gott [...]
Somrig jordgubbscheesecake
Cheesecake är en väldigt enkel och smidig dessert som [...]
Enkel nationaldagsbakelse
Rulltårta är ett klassiskt bakverk som från början härstammar [...]