Chokladbollar har inte bara många namn, de kan göras nästan på hur många olika sätt som helst, vanliga med kaffe och kakao, hälsosammare varianter som är sötade med annat än socker, chokladbollar fyllda med torkad frukt eller nötter, eller varför inte som dessa som är fyllda med kokos, härlig mjölkchoklad och smaksatt med kokoslikör. Dessa är helt enkelt en chokladboll med lite vuxensmak. Men visst alkoholhalten blir inte mer än vad som finns i många praliner som innehåller någon form av likör eller alkohol. Men det är kanske inte att rekommendera, att ett barn ensamt sätter i sig alla kokosbollarna på en gång om du inte vill att de ska somna extra gott den kvällen.

Kokosbollar ca 20st
75g Kokosolja (kallpressad)
75g Smör
60g Ljust muscovadosocker
4msk Malibu (kokoslikör)
4dl Havregryn
1,5dl Kokosflingor
4msk Kakao
100g Mjölkchoklad (Gärna av god kvalitet)
Kokos att rulla dem i

Gör så här
1. Ta ut smöret och låt det rumstemperera lite innan du ska baka. Detta gäller även för kokosfettet om du förvarar det i kyl.

2. Blanda ihop alla ingridienserna förutom chokladen i en rymlig bunke, var inte rädd för lite kladd så använd gärna händerna, det bästa redskap vi har. Se bara till att tvätta händerna innan och efteråt såklart!

3. Hacka chokladen och rör ner den i slutet så att den fördelar sig jämt i smeten. Rulla dem till runda små bollar.

4. Rulla dem sedan i kokos, gärna kokos som blivit lite lätt rostat. Rosta kokos gör du genom att torrrosta dem i en gjutjärnspanna i några minuter men se upp så att de inte blir brända, de ska få en lätt ljusbrun färg, då är de perfekta och kokosen får en lite djupare och nötigare smak.
Förvarar sedan kokosbollarna i kyl i en tätslutande burk i upp till ett par veckor, men du kan även förvara dem i frys under en längre tid om så önskas.