Bakverkens syften i matsammanhang är många. Lika många som det finns människor.
Ibland vill man bara ha något i magen. Ibland vill man kunna bjuda på något enkelt och smakrikt. Vilken är din anledning?
-Välj det som passar dig bäst utefter typen av bakverk du önskar
Nyttiga pannkakor med rårörd drottningsylt.
När man har barn så får man ofta grädda [...]
Glutenfri kladdkaka
I helgen hade jag fikagäster på besök och då [...]
Surdegssemlor
Snart är det semmeldagen eller fettisdagen som den egentligen [...]
Hemgjorda Majstortilla
I höstas delade jag en del goda recept för [...]
Citronsufflé
Igår blev det extra fint fredagsmys med nybakad citronsufflé. [...]
Bountypraliner med rostad kokos.
Bounty är något jag alltid varit lite svag för [...]
Surdegsknäcke på dinkel
Att göra egna knäckebröd är väldigt enkelt och godast [...]
Lantbröd på surdeg
Nu var det ett nytt år och vad passar [...]
Surdegsskola
När jag bakar bröd, så är det nästan alltid med [...]
Hemgjord småländsk ostkaka
Småländsk ostkaka är en riktig svensk klassiker, som för [...]
Sagolik gräddkola
Ett av mina favoritjulgodis är gräddkola. Otroligt onyttigt men [...]
Ska du lussa med lussekatter imorgon?
Imorgon är det lucia, då är det gott att [...]
Hemgjord Riesenkola
Riesenkola är nog en av mina favoritgodis, Otroligt god [...]
Goda tilltugg till glöggmingel
På söndag är det första advent, då är det många [...]
Pepparkakor
Julen närmar sig nu med stormsteg och snart är [...]