Höst

Höst2018-01-19T18:18:40+01:00

Rostad vitlökssill

  I år har jag förutom mina stående julsillinläggningar på Löksill, Senapssill, Citron & pepparrotssill och Äppel & kanelsill, även gjort Lingon & kardemummasill och en Rostad vitlökssill. Genom att rosta vitlöken så ger du vitlöken en väldigt [...]

By |december 21st, 2016|Categories: Fisk & skaldjur, Inläggningar, Julmat, Recept|Tags: , , , |0 Comments

Kanelbullar på dinkelmjöl

  Jag brukar sällan baka på vanligt jäst numera, men då jag blev lite överrumplad, på att det var kanelbullens dag imorgon, så fick det bli ett bak på gammal hederlig industrijäst denna gången, då [...]

By |december 15th, 2016|Categories: Bakverk, Sötebröd|0 Comments

Kardemummaglass med pepparkakscrunch och rårörda lingon

  Att göra sin egna glass är faktiskt enklare än vad många tror och så blir det bara så mycket bättre. Faktum är att den flesta glassen som många är vana vid ute i våra [...]

By |december 11th, 2016|Categories: DESSERTER, Glass, Julmat, Kryddor & Marinader, Recept|Tags: , , , , , |0 Comments

Saffransbiskivier

Saffran är världens exklusivaste krydda och utvinns ur saffranskrokusens pastiller. Kilopriset på saffran ligger ofta runt 50 000 kronor och är ungefär en fjärdedel av priset på ett kilo guld. Saffran är för många mest [...]

Till toppen