Banoffeepie (Banoffeepaj)
Banoffe pie eller Banoffee paj om man översätter till svenska är ett klassiskt brittiskt bakverk som får mig att minnas min tid borta i England i början av 2000-talet. Banoffee pie är en engelsk dessertpaj [...]
Havswallenbergare med krämig spenat
Havswallenbergare är precis som det låter, en klassisk wallenbergare, fast där man bytt ut kalvköttet mot fiskkött istället. Wallenbergare är en av mina absoluta favoriterrätter, men även en wallenbergare från havet är en stor [...]
Bröllopstårta
Jag har inte varit så aktiv här på bloggen i det sista, en av anledningarna till detta är att jag bl.a ansvarat för bröllopstårtan på ett stort bröllop som gick av stapeln nu under den gångna [...]
Enkel ugnspannkaka på mandelmjöl och brynt smör
Ugnspannkaka är något som går väldigt snabbt att svänga ihop. Det går även bra att äta både som en lättare lunch eller som ett matigare mellanmål. Pannkaka är något som på senare tid med GI och [...]
Hemgjorda nachos
Nachos är ett gott tillbehör till tacomiddagen men även ett gott snacks till drinken eller fredagsölen och att göra sina egna är faktiskt inte så svårt. Jag har sedan tidigare delat en hel del goda [...]
Blåbärscupcakes med citron och färskostfrosting
Cupcakes behöver väl egentligen inte någon närmare förklaring, då de flesta idag vet vad det är. Men ska man sammanfatta det kort så är det en lite lyxigare variant av muffins som [...]
Vit chokladmousse i sifon
Vit chokladmousse i sifon 2dl Mjölk 1dl Vispgrädde 2 blad gelatin 2dl Vit hackad choklad (ca 130g) Ev. en urskrapad vaniljstång 1. Blötlägg gelatinet i rikligt med kallt vatten. 2. Blanda mjölk och grädde [...]
chilirostade kikärtor
Kikärtor eller Garbanzoböna som den också heter, innehåller väldigt mycket nyttigheter. Utöver en bra fiberkälla så har det visat att kikärtor kan förbättra blodvärdena och förbättra kroppens insulinkänslighet, vilket minskar risken för [...]
Prinsesstårta en svensk klassiker
Jenny jobbade som hushållslärare på en skola för flickor på Östermalm i Stockholm, där även prinsessorna Margaretha, Märta och Astrid, döttrar till prins Carl och prinsessan Ingeborg av Danmark gick. Den gröna tårta sägs ha varit prinsessornas favorittårta och [...]
Picklad rödlök
De flesta har nog ätit inlagd gurka eller rödbetor någon gång och traditionellt så görs dessa med en inläggningslag som kallas för 1-2-3, vilket innebär 1 del ättika (12%), 2 delar socker och 3 [...]