Jag har inte varit så aktiv här på bloggen i det sista, en av anledningarna till detta är att jag bl.a ansvarat för bröllopstårtan på ett stort bröllop som gick av stapeln nu under den gångna helgen.bröllopstårta kostekonom.se

Tårtan eller tårtorna som det var, var beräknande till ca 150 bröllopsgäster och bestod av en moussetårta i grunden som var täckt i vit sockerpasta och sedan pyntade med lila rosor, murgröna och vita kallor. Min tanke var nog egentligen inte att jag skulle göra bröllopstårta till 150 personer, när en god vän frågade mig för ungefär ett år sedan, om jag ville göra deras bröllopstårta. Men ibland så missar man att ta reda på vissa specifika viktiga detaljer. Hur som helst så blev det istället, en ganska stor utmaning, som så här i efterhand gick väldigt bra. Mina vänner blev gifta och jag fick aldrig någon tårta slängd efter mig på bröllopsdagen.

Tårtan var en moussetårta bestående av en vit chokladmousse med färskost och en frisk hallonmousse, som byggdes upp mellan sockerkaksbottnar. Tårtan var sedan spacklad med smörkräm och täckt med vit sockerpasta.

Rosorna var gjorda av flowerpaste färgad med lila pastafärg som sedan målades med 3 olika nyanser av lila pulverfärg. Kallorna var gjorda av vit flowerpaste färgad med gul pasta och pulverfärg samt pistiller rullade potenta. Murgrönan, gjordes av vit flowerpaste färgad med grön pastafärg och målades sedan med 3 olika nyanser av grön pulverfärg. Tårtorna var även dekorerade med gröna och lila sidenband uppsatta med ett spänne med strass.

Nu när det stora tårtbaket är över, så kommer det förhoppningsvis åter bli mer aktivitet här på bloggen igen.

Läs gärna mer om mina tidigare tårtor här nedan.

prinsesstårta kostekonom.se

miniontårta kostekonom.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ugglistårta kostekonom.se

Presenttårta kostekonom.se