Nachos är ett gott tillbehör till tacomiddagen men även ett gott snacks till drinken eller fredagsölen och att göra sina egna är faktiskt inte så svårt.

Jag har sedan tidigare delat en hel del goda recept på tacotillbehör här på bloggen, i allt från hemgjord guacamole till tacokrydda. Även om det idag går att köpa färdiga nachos som faktiskt inte innehåller så mycket hokus pokus, så är det alltid kul att testa att göra dem själv. Att göra hemgjorda nachos är faktiskt enklare än du kanske tror och så blir det så mycket godare att äta någon som du skapat på egen hand. Allt som krävs är några få ingredienser, en ugn, en kavel och lite bakplåtspapper. Sedan är det bara att ta fram bakglädjen och köra igång.

Nachos 

2dl Majsmjöl
1tsk Bakpulver
2krm Chilipulver
1tsk Salt
1dl Vatten
2msk Rapsolja

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175ºc.

2. Blanda ihop majsmjölet med salt, chilipulver och bakpulver.

3. Tillsätt vatten och oljan och rör till en jämn och fast deg.

4. Tryck ut degen mellan två bakpapper och kavla sedan ut degen till ca 2 millimeters tjocklek. Använd gärna en bakduk i botten så ligger degen bättre på plats.

5. Flytta över degen till en bakplåt och ta bort det översta bakpappret. Skär den utkavlade degen i ett triangelmönster eller i den form du vill ha på dina nachos. Personligen tycker jag det är enklast med en sporre (pizzaslicer).

6. Grädda nachosen mitt i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut plåten och bryt isär och vänd chipsen, grädda sedan dem ytterligare i ca 5 minuter eller tills de är lagom spröda och lätt gyllene.

7. Servera nachosen som ett gott snacks med lite guacamole och en god tomatsalsa, ännu godare blir det om du först ostgratinerar dem. De är självklart även ett väldigt gott tillbehör till tacomiddagen.