Recept

Barnkalas eller E-kalas?

Barnkalas är en vanligt återkommande aktivitet på våren, när man är  småbarnsfar, jag har i det senaste fått gå med min dotter på en hel del barnkalas. Älskar barn och tycker det är kul att träffa nya människor, så inget mig emot. Men det som är chockande är vad vi serverar våra barn på dessa barnkalas [...]

Av |2019-05-29T09:38:52+02:00maj 22nd, 2014|Granskning, Matfusk|0 kommentarer

Läskande rabarber

  Så här i vår och försommartid, växer rabarbern som vilt i våra trädgårdar. Denna syrliga ört var från början en medicinsk ört och härstammar från Kinas och Mongoliets bergssluttningar. I senare studier har det även visat sig att rabarber kan hämma tillväxten av cancerceller, då den är rik antioxidanterna polyfenoler och ska även vara som mest [...]

Av |2018-10-31T13:23:06+01:00maj 20th, 2014|Dryck, Hälsosamma, Recept|4 kommentarer

Hemlagade gräddbullar

Vem minns inte barndomen och hur gott det var med gräddbullar eller mums mums.Tyvärr så är de industriellt  tillverkade gräddbullarna inte så mycket gräddbullar längre som de en gång i tiden var. Utan idag är de ursprungliga ingredienserna såsom äggvita och socker och choklad till viss del utbytta mot billiga tillsatser som sötningsmedel, stabiliseringsmedel [...]

Av |2019-02-02T18:31:15+01:00maj 4th, 2014|Bakverk, DESSERTER, Godis, Recept|1 kommentar

Kycklingbuljong

Som ni alla redan säkert vet om ni följer denna blogg, så gillar jag att ta till vara på allt och slänga så lite som möjligt. Dels för miljöns skull och samtidigt för att det är väldigt kul att försöka ta till vara på så mycket möjligt av råvarorna. När jag köper kyckling köper jag nästan alltid hela kycklingar, [...]

Av |2019-02-02T18:13:10+01:00april 30th, 2014|Kyckling & fågel, Matsvinnet, Recept, Sås & salsa|0 kommentarer

Fishcakes med dillmajonnäs

  Igår åt vi ugnsbakad sejrygg här hemma och då vi fick lite över så blev det ett perfekt tillfälle att fortsätta min kampanj mot matsvinnet här på bloggen. Tillagad överbliven fisk tillsammans med lite kokta överblivna potatisar är nämligen perfekt för att göra goda fishcakes på. Och visst goda blev dem, så istället för [...]

Äppelgelé med smak av rosmarin och lagerblad

Som ni säkert redan har förstått så brinner jag för mat som är lagad från grunden och gillar att stå och experimentera fram nya spännande recept. Då jag även gillar att ta vara på allt och slänga så lite som möjligt vill jag idag  bjuda på ett väldigt enkelt och gott recept på en [...]

Av |2019-02-02T18:01:00+01:00april 9th, 2014|Matsvinnet, Recept, Sylt & Gelé|0 kommentarer

Kycklingwraps på Libabröd med tzatziki

Jag tyckte mitt förra inlägg om mat på överblivna rester från andra måltider blev så bra, så bestämde mig för att fortsätta med detta tema här på bloggen. Så det kommer att komma upp här med jämna mellanrum. Hoppas många kan inspireras av detta och att det i sin tur kan få er läsare [...]

Våffeldagen

I tisdags var det våffeldagen, eller enligt kristen tro Jungfru Marie bebådelsedag, som innfaller 9 månader före jul, i syfte att högtidlighålla att Jungfru Maria genom ängeln  Gabriel fick veta att hon var havande med Jesus. Förr var denna dag en helgdag i Sverige och kallades för vårfrudagen men numrera är det bara en kyrkohögtid och infaller [...]

Av |2019-02-02T17:54:41+01:00mars 28th, 2014|Bakverk, DESSERTER, Recept|0 kommentarer
Till toppen