Påsken bjöd både på en släng av magsjuka och ett trevligt besök på landet hos mina föräldrar. Men även lite tid för godsaker när lusten kom tillbaka. Så här i påsktider, så ska man alltid unna sig något gott, så varför inte lite goda choklad cupkaes med en underbar chokladfrosting, otroligt goda!
Sedan ska man ju komma ihåg hur nyttigt det är med choklad, även om det såklart är en hel del socker i dessa cupcakes, men ibland har man rätt att njuta av livets goda. Kolla gärna in mitt tidigare inlägg om just choklad och dess hälsoegenskaper, samt receptet på min lyxiga kladdkaka, som både är enkel och supergod.

Choklad cupcakes

100g ekologiskt vetemjöl
20g kakao
120g socker
1 1/2 tsk bakpulver
en nypa salt
50g osaltat smör
1 1/4 dl mjölk
1 ägg
1 tsk vaniljsocker

Glasyr
275g florsocker
50g osaltat smör
125g färskost
40g kakao av bra sort

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Lägg mjöl, kakao, socker, bakpulver och smör(tempererat) i en bunke och vispa samman med en elvisp på låg hastighet, tills smeten får en grynig konsistens.

3. Vispa ihop mjölk, ägg och vaniljsocker i en annan skål och häll långsamt hälften över mjöl och smörblandningen samtidigt som du vispar.

4. Vispa sedan på högre hastighet tills alla klumpar försvinner. Tillsätt sedan resten av blandningen och vispa den slät.

5. Skeda upp dem i muffinsformar eller liknande formar som lämpar sig till cupcakes, fyll endast 2/3 av formarna.

6. Grädda dem i ugn ca 20 minuter eller tills de fjädrar tillbaka när du trycker lätt på dem, eller när det inte fastnar något på en provsticka som sticks i mitten.

7. Låt sedan bakverken svalna på ett galler innan de glaseras med frosting.

Glasyr
8. Vispa ihop florsocker, kakao och smör till en slät smet med elvisp på medelhög hastighet.

9. Blanda sedan i färskosten och vispa så att den blandar sig helt med sockersmörblandningen.

10. Vispa sedan på högre hastighet, tills glasyren blir lätt och luftig, ca 5 minuter. Vispa inte för länge då glasyren kan bli för varm och bli lös.

11. Toppa dina cupcakes, gärna genom att spritsa på glasyren för bästa resultat. Toppa sedan med valfritt strössel eller varför inte lite rostade hasselnötter eller rostad kokos.