Tomat & curryöverbakad kyckling är en rätt som inte bara är otroligt god, det är  även  en rätt som går snabbt att svänga ihop. På så sätt kan du ha middagen klar på nolltid.

Att få ihop vardagspusslet kan ibland bli väldigt knepigt, med allt som ska fixas, barn som ska på olika aktiviteter, läxor som ska göras och allt annat som bara samlar sig på hög. Då är det bra att ha några riktigt bra recept på mat som näst intill tillagar sig själv och ändå smakar otaligt bra. Denna kycklinganrättning är just en sådan, en maträtt som behöver minimal förberedelse och sedan sköter ugnen resten medan du hinner pyssla med annat. Som tillbehör kan du gärna servera lite kokt ris eller matvete tillsammans med en god sallad.

Tomat & curryöverbakad kyckling

1kg Kycklinglår
4msk Chilisås
1/2msk Curry
2dl Vispgrädde
1dl Crème fraiche
50g Riven hårdost
Salt & Peppar
Färsk eller torkad oregano

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150ºc

2. Bryn kycklingen i en panna om du har kycklinglår med skinn på, detta för att kycklingskinnet blir krispigt och ger en extra god smak till kycklingen. Har du skinnfria kycklinglår kan du skippa detta momentet.

3. Fördela kycklingen i en ugnsfast form med skinnsidan uppåt och salta och peppra lite över hela kycklingen

4. Blanda övriga ingredienser  och smaka av med salt, peppar och kryddor för önskad smak. För en godare currysmak, kan du med fördel, värma currykryddan tillsammans med lite smör eller olja innan.

5. Fördela såsen jämt över kycklingen och baka sedan av kycklingen i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills kycklingen har en kärntemperatur på 75ºc

6. Servera sedan gärna kycklingen med kokt ris eller matvete och en god sallad.