En härlig laxpasta är det perfekta sättet för att göra sig av med laxrester som blivit över. varför inte pigga upp rätten lite med svensk lila blomkål.
En krämig laxpasta är det perfekta sättet för att bli av med lite överbliven lax från dagen innan. Att göra pastarätter av överblivna rester är både gott och väldigt enkelt och något jag ofta gör när jag får lite rester över. Ännu roligare blir det så här års när alla de svenskodlade grönsakerna börjar dyka upp. Som i detta recept där jag använt mig utav svensk lila blomkål samt egenodlad spenat och ärtskott. Pastarätten svängde jag ihop på under 15 minuter.
Laxpasta med lila blomkål 4 portioner
500g Bakad lax
200g Lila blomkål
2st Röd salladslök
30g Spenat
2dl Vispgrädde
Hackad Dill
Svartpeppar
Salt
300g Fusilli eller Gemellipasta
Gör så här.
1. Koka pastan enligt anvisningarna. Spara gärna lite av pastaavkoket.
2. Skiva ner blomkålen i lagom stora bitar.
3. Dela, skär av löken från stjälken och dela löken i båtar och stjälken i mindre strimlor.
4. Fräs lökbåtar tillsammans med blomkål lätt i lite olivolja i en panna.
5. Tillsätt grädden, spenaten, lökstjälken och dillen och låt det koka upp.
6. Addera den kokta pastan till såsen och bryt laxen i bitar ner i pastan. Blir pastan för tjock och stabbig spär du bara ut den lite med pastaavkoket.
7. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar och lägg direkt upp på ett serveringsfat. Toppa laxpastan med lite färska spenat och andra sommarörter du har till hands. Dra gärna ett par extra drag med pepparkvarnen över pastan.
Kika gärna in några andra bra recept gjorda på överblivna rester här nedan.
Lämna en kommentar