I lördags blev det grillad lammkebab på lammfärs med grillade grönsaker och lite fetaostcremé, enkelt och samtidigt väldigt gott.Lammkebab med grilladde grönsaker

Annons Lendo
Lammkött är som bäst på hösten när lammen fått beta ute hela sommaren. Det gör inte bara att köttet smakar mer utan gör det samtidigt mer näringsrikt. Detta på grund av att lammen har fått vara ute och äta sin naturliga föda under hela vår och sommaren. Forskning har även påvisat att kött från djur som fått beta ute, har en mycket mer fördelaktig fettsammansättning för oss människor än djur som levt av industriellt kraftfoder. Kött med ogynnsam fettsammansättning, tros vara inflammatoriskt och på sikt öka risken för både cancer och hjärt-kärlsjukdomar.

Att göra lammkebeb likt detta recept är väldigt lätt och tar egentligen inte många minuter. Det gäller bara att ha en bra svensk, gärna ekologisk lammfärs och lite smakrika kryddor.

Grillad lammkebab 4 port.

500g Lammfärs
2 Ägg
1 klyfta Vitlök
1 Kvist Rosmarin
1 msk Spiskummin
1 msk Mald koriander
1 msk Rökt paprikapulver
1/2msk (8g) Salt
1/2tsk Svartpeppar

Annons Bagaren & Kocken

Gör så här.

1. Lägg färsen i en rymlig bunke tillsammans med alla övriga ingredienser.
2. Blanda färsen till en homogen färs. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar. Obs har du en bra lammfärs så kan du smaka på den när den är rå. Om du ändå inte vill smaka på den råa färsen så kan du provsteka en liten bit i en panna.
3. Ta en skvätt olivolja på dina händer och forma lammfärsen till 8 stycken färskorvar.
4. Grilla din lammkebab på grillen tills de är genomgrillade (ca 5 minuter). Eller stek dem på medelhög värme i en panna tills de är genomstekta.
5. Servera gärna din lammkebab med mixade grillade grönsaker och en fetaostcremé. Ett recept på fetaostcremé kan du hitta här.

Kika gärna in några av mina andra grilltips här nedan.

Grillad fjällröding

Grillade revben

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grillade kycklingvingar med Chimichurri

Grillad bratwurst