Många köper idag färdiga färsbiffar även om det rör sig om kycklingfärsbiff eller vanliga traditionella pannbiffar. Visst är färdigmat bekvämt om man vill att det ska gå fort men faktum är att det inte tar så mycket mer tid att röra ihop sina egna färsbiffar eller köttbullar och så smakar det givetvis så mycket bättre än de köpta varianterna som enligt mig alltid har en speciell köpebismak. Dessutom så slipper du äta något som ofta är gjort på utländskt kött i någon fabrik någonstans väldigt långt bort och ofta med ett antal tillsatser och aromer för att få det hela att smaka någorlunda okej.

Ett smart tips för den som inte känner att de har tid att rulla köttbullar en vardagskväll är att istället göra en större sats en regnig helgdag och sedan frysa in, för att sedan plocka fram och värma till den där stressiga vardagskvällen och vips så har du gjort egen färdigmat. Helgenialiskt enligt mig.

Kycklingfärsbiffar ca 6 portioner 

1kg Kycklingfärs
1dl Vispgrädde
1/2dl Ströbröd
2st Ägg
2 Klyftor vitlök
200g Fetaost
1/2 Hackade Kalamataoliver
2msk Gräslök
16g Salt
1tsk Svartpeppar peppar

Gör så här

1. Blanda grädden med ströbrödet i en rymlig bunke och låt det svälla några minuter (Så att en grötliknande blandning bildas)
 
2. Hacka vitlöken och lägg den tillsammans med kycklingfärsen i en matberedare. (Det går även bra att blanda allt för hand i en bunke men då går det inte lika snabbt). Tillsätt gräddgröten och äggen och mixa färsen till en slät färs.
 
3. Tillsätt smulad fetaost, hackad persilja, salt och peppar och mixa ytterligare några varv, så att allt hinner blanda sig.
 
4. Gör ett stekprov för att smaka av så att det är lagom med salt och kryddor.
 
5. Forma sedan kycklingfärsbiffarna till biffar (ca 80g) och stek dem gyllenbruna i en panna med lite olivolja och smör. Baka dem sedan färdigt i ugn på 120°, använder du en stektermometer så ska de ha en innetemperatur på 68º
 
6. Servera biffarna tillsammans med en god Tzatziki och lite rostad potatis och grönsaker.