Gubbröra görs traditionellt på matjessill/ansjovis, ägg, majonnäs och dill. Jag har gärna även lite kapris och gräslök i min gubbröra. Jag har även i lite crème fraîche för extra krämighet, som du förstår så är gubbröra är något som kan varieras väldigt mycket, vissa väljer även att göra den matigare genom att tillsätta kall kokt potatis.

Gubbröra passar även in till det mesta, båda som pålägg på en god kvällsmacka eller som aptitretare på finmiddagen eller varför inte till fördrinken på en av sommarens alla grillfester.

Gubbröra 

200g Matjessill
3st Hårdkokta ägg
1dl Majonnäs (recept hittar du här)
1/2dl Creme fraiche
1/2 Finhackad rödlök
1msk Hackad Dill
1msk Finskuren gräslök
1msk Hackad kapris
Svartpeppar

Gör så här

1. Skala de kokta äggen (Jag brukar koka mina ägg i 5 minuter från kallt vatten) och hacka dem grovt. Hacka även matjessillen och blanda dem med ägghacket i en rymlig bunke eller skål.

2. Tillsätt den finhackade löken, dillen, gräslöken och kaprisen och blanda ihop med sill och äggblandningen.

3. Rör sedan ut majonnäsen och crème fraîchen i sill röran tills det blir en krämig röra. Ett litet tips är att du först rör ihop majonnäsen med crème fraîchen i en annan bunke så att du får en så homogen blandning som möjligt utan klumpar, detta gör det också lite enklare att blanda in dem i sill och ägghacket utan att det blir för mosigt eller klumpar. Smaka till med nymald svartpeppar och eventuellt lite färskpressad citron.

4. Servera gärna gubbröran på en god kavring eller annat grovt bröd. Garnera gärna med lite nyplockad dill eller krasse.