Mango och passionsfrukt är nog en av mina favoritsmaker. Så att göra goda och syrliga mango och passionsfruktsremmar inte bli annat än gott. Och det bästa med detta godis är att det även är otroligt nyttigt!
Sedan jag testade att göra hemmagjorda frukt och bärremmar eller fruktläder som det också kallas, har jag nästan blivit helt beroende av dessa syrliga och sega godsaker. Inte fel med ett godis som även är supernyttigt och fullt av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Tidigare har jag bjudit på ett bra recept på sega jordgubbsremmar, som jag självklart tycker du ska testa om du tycker om jordgubbar, blir som explosion av jordgubbar när man stoppar dem i munnen, smaken är så intensiv och god och detta helt utan aromer, färgämnen och andra skumma kemiska tillsatser som det finns gott om i vanligt godis. Läs gärna mer om mina sega jordgubbsremmar här.

I detta recept har jag istället använt mig av söt och fyllig mango och syrlig passionsfrukt, två smaker som gifter sig otroligt bra ihop. Och detta receptet är precis lika enkelt som jordgubbsremmarna men blir kanske snäppet syrligare för denm som gillar ett syrligare godis precis som jag.

Syrliga mango och passionsfruktsremmar

250g Mango
100g Passionsfruktsjuice (ca 6st)
Saften från en citron
1msk Honung

Gör så här

1. Sätt ugnen på 50º.

2. Skär mangon i tärningar och halvera och skrapa ur köttet och saften från passionsfrukterna. Tillsätt saften från en citron och honungen. Mixa allt slätt med en stavmixer eller i en blender. Har man ingen färsk mango går det givetvis minst lika bra på fryst mango, men se till att tina den mjuk först, så den går att mixa.

3. Sila purén genom en finmaskig sil och bred sedan ut purén på en bakmatta (nonstick bakmatta). En bakmatta i silikon är väldigt användbart så har ni ingen så kan jag varmt rekommendera dem. Jag har köpt dessa och de kan användas om och om igen nästan hur länge som helst så otroligt prisvärda.

4. Bred ut purén på bakmattan till en jämn rektangel ca 2-3 mm i tjocklek.

5. Låt sedan remmarna torka i ugnen på 50-60º med ugnsluckan lite på glänt, så att fukten kan komma ut, i ca 3-4 timmar eller tills de är färdiga. Remmarna är färdiga när massan fortfarande känns klibbig men ändå fast. Baktiden kan variera från ugn till och ugn och beroende på hur vattnig din puré är från början. Det går även att göra mango och passionsfruktsremmarna i en tork om man vill och testa på andra frukter och bär. Här kan ni se receptet på mina ”Sega jordgubbsremmar”. Vill man så kan man även strössla dem med lite strösocker men det går mist lika bra utan.