Tänkte bjuda på ett väldig enkel och god marinad till grillningen, nämligen min medelhavsmarinad.
Det blir väldigt mycket grillande, en sånn här sommar, när solen nästan skiner varje dag. Då kan det ibland vara bra att ha en snabb och god grillmarinad som går snabbt att göra, till hands. Jag gör ofta örtbaserade marinader, då jag har en egen örtträdgård i min trädgård, så det finns alltid gott om örter till hands när jag behöver det.

Medelhavsmarinad till ca 1 kg kött

2 klyftor vitlök
2 kvistar rosmarin
2 kvistar timjan
1/2 citron, skal och saft
1msk honung
1/2 msk sakt
2krm svartpeppar
1/2dl olivolja

Gör så här

1. Häll saltet i en mortel tillsammans med vitlöken, mosa vitlöken tillsammans med saltet till en puré.

2. Tillsätt örterna och mortla sönder dem i vitlökspurén, tillsätt sedan resten av ingredienserna.

3. Nu är det bara att marinera ditt kött. Medelhavsmarinaden passar väldigt bra till lamm och fläskkött. Men även till fågel och fisk.