Kladdkaka är alltid gott, i alla dess former och med smak av dulce de leche (kolasås) blir det ännu fylligare och godare.
Dulce de leche är en toffiekolasås, som görs genom att koka kondenserad mjölk i sin egna burk, i ca 3,5-4 timmar. Då omvandlas den kondenserade och sötade mjölken inuti till en fyllig och len toffiekola som bland annat är klassisk i den berömda desserten banoffee paj, som är en dessertpaj, med skivad banan, toffeesås  och vispad grädde. som jag själv för övrigt bjuder mina gäster på ibland. Så det första du måste göra är att göra dulce de lechen, genom att koka den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull, väl täckt med vatten i ca 3,5 timme. Sedan är du redo att göra denna goda kladdkaka med kolarippel

Kladdkaka dulce de leche 12 bitar

110g smör
160g mörk choklad
25g kakao
3st ägg
160g socker
1 tsk vaniljsocker
140g vetemjöl
350g dulce de leche

Cognacsgrädde ca 6 portioner
3dl vispgrädde
50g dulce de leche
2msk cognac

Gör så här

1. Sätt ugnen på 170°. Klä en form på ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper och smörj in med lite olja eller smör. 

2. Smält smöret i en kastrull, dra av kastrullen från plattan.

3. Hacka chokladen till små bitar och tillsätt i smöret.

4. Rör tills chokladen smält helt. Vispa ner socker, och vispa sedan i äggen.

5. Blanda kakao, vaniljpulver, och mjöl och sikta i detta i chokladröran. 

6. Häll i smeten i den smorda formen och klicka sedan ut dulce de lechen jämt över kakan och dra sedan ut kolan med hjälp av en kniv, så det blir som ett tigermönter över kaka.

7. Baka kakan mellan i ca 25 minuter, kakan ska vara kladdig som en kladdkaka men fast. Låt svalna och skär upp i lagom portionsbitar och servera gärna med cognacsgrädde och färska bär. 

8. Vispa ut duce de lechen i lite grädde och vispa sedan resterande grädde med elvisp eller med ballongvisp till ett hårt skum.

9. Tillsätt den utvispade dulce de lechen samt cognac.

10. Servera till kakan eller någon annan kaka, ett tips är att servera det till en äppelkaka istället för vaniljsås.