Recept

Spröda rödbetsbiffar

  Rödbetor är både gott och billigt, men de flesta förknippar nog mest rödbetor med den pickade varianten man har till pyttipanna eller kalops. Men rödbetor kan vara gott till så mycket annat, såsom spröda rödbetsbiffar, som passar utmärkt att äta som en del av en vegetarisk rätt, eller som tillbehör till fisk och kött. Rödbetan [...]

Av |2018-08-12T16:46:53+02:00oktober 29th, 2014|Hälsosamma, Middagstips, Recept, Vegetariskt|0 kommentarer

Rårörda lingon

  Lingonsylt är något jag aldrig har köpt färdigt från butik, detta då det inte finns mycket som är enklare än att göra, än sina egna rårörda lingon, dessutom smakar de så mycket bättre och du slipper köpa sylter som är utspädda med vatten, förtjockningsmedel och citronsyra. I min lingon finns det bara lingon och [...]

Av |2018-08-12T16:50:39+02:00oktober 28th, 2014|Hälsosamma, Huskurer, Recept, Sås & salsa, Sylt & Gelé|0 kommentarer

Majonnäs

  Majonnäs är något som de flesta köper färdigt, men få vet, hur enkelt det är att göra sin egna majonnäs En majonnäs är emulsionssås på äggula och vegetabilisk olja, som är grund till framförallt många kalla såser, såsom aioli, rouillé och örtagårdssås. Den använda även i olika röror och sallader, som skagen och potatissallad. En [...]

Av |2018-08-12T16:56:46+02:00oktober 21st, 2014|Granskning, Recept, Sås & salsa|2 kommentarer

Jordärtskockssoppa med rostad hasselnöt och knaprig bacon

  Jordärtskocka kan vara lite bökigt att skala, men det är helt klart värt besväret, för att sedan få njuta av en god jordärtskockssoppa. Jordärtskockan är  inte den mest omtalade eller den rotsak vi använder mest. Men den förtjänar helt klart sin givna plats i köket. Den lätt nödiga smaken, passar utmärkt i en god soppa [...]

Av |2018-08-12T17:04:02+02:00oktober 16th, 2014|Hälsosamma, Kött, Middagstips, Recept, Soppa, Vegetariskt|0 kommentarer

Gudomliga gräddbullar med jordgubb och vit choklad

I helgen var jag och besökte nära och kära. Vad blir då inte bättre att ha med sig än, hemlagade gräddbullar. Gräddbullar är enklare att göra än vad många tror, i regel är det bara en italiensk maräng som spritsas på någon form av kex eller flarn. Sedan är det lite olika om de är [...]

Av |2025-10-05T13:28:46+02:00oktober 13th, 2014|DESSERTER, Recept|0 kommentarer

Kanelbullar på dinkelmjöl

Idag är det kanelbullens dag, då är det mer eller mindre ett måste att fira dagen med hembakade kanelbullar Jag brukar sällan baka på vanligt jäst numera, men då jag blev lite överrumplad, på att det var kanelbullens dag imorgon, så fick det bli ett bak på gammal hederlig industrijäst denna gången, då surdegen [...]

Av |2018-08-24T16:45:00+02:00oktober 4th, 2014|Bakverk, Recept, Sötebröd|0 kommentarer

Soltorkade tomater

  Den hittills så somriga hösten, har verkligen gynnat min tomatodling och jag åtnjuter fortfarande fina skolmogna tomater, ett bra sätt att ta till vara på allt är att göra egna soltorkade tomater som man sedan lägger in i olja och kryddor, så kan man njuta av tomaterna en lång tid framöver. Tomater, är rika på [...]

Av |2018-08-24T16:48:17+02:00september 30th, 2014|Hälsosamma, Recept, Vegetariskt|0 kommentarer

Gör din egna tacosalsa!

  I kväll är det åter dags för fredagsmys, det betyder för många tacos, på typiskt svenskt vis. Men istället för att köpa industrins trista intetsägande tacosalsa vecka efter vecka, så kan man enkelt göra sin egna tacosalsa och det smakar så mycket bättre och du slipper alla onödiga tillsatser. När jag lagar tacos, så existerar [...]

Av |2018-08-28T16:01:55+02:00september 26th, 2014|Recept, Sås & salsa|0 kommentarer
Till toppen