Är du sugen på lite fredagssnacks ikväll, men ändå känna dig relativt nyttig? Testa då mina fiberrika och sockerfria chokladbollar.
Dessa chokladbollar går snabbt att göra och blir som bäst när man äter dem på en gång, De är helt fria från tillsatt socker och får istället sin sötma från torkade dadlar men smakar ändå ganska likt vanliga chokladbollar. De innehåller även det så hälsosamma chiafröna, som bland annat innehåller rikliga mängder av omega 3 fetter, som har visats vara väldigt hälsosamma för oss. Själv har jag denna gången valt att ha rulla dem i hackad mandel, men även rostade sesamfrön eller kokos är gott, eller varför inte rulla några av varje.

Till ca 20 chokladbollar

90g dadlar
250g pumpafrön
250g solrosfrön
1,5dl havregryn
3msk kallpressad kokosolja
4msk kakao, (gärna raw)
1msk chiafrön
1dl starkt kaffe
1/2tsk salt
50g hackad mandel att rulla dem i (rostad kokos, rostade sesamfrön)

Gör så här

1. Blötlägg chiafröna i lite vatten så att de bildar em gelé.

2. Mixa sedan alla ingredienserna förutom havregrynen i en mixer eller blender tills smeten är relativt slät, rör sedan i havregrynen, så får bullarna lite textur samtidigt som de påminner lite mer av vanliga chokladbollar.

3. Rulla dem sedan i hackad mandel, sesam eller kokos, det går även bra att rulla dem i andra saker, bara fantasin som sätter gränserna.