Bakverkens syften i matsammanhang är många. Lika många som det finns människor.
Ibland vill man bara ha något i magen. Ibland vill man kunna bjuda på något enkelt och smakrikt. Vilken är din anledning?
-Välj det som passar dig bäst utefter typen av bakverk du önskar
Magisk passionsfruktsposset
En passionsfruktsposset är en himmelsk god och enkel dessert [...]
Passionsfruktsmoussetårta
De senaste veckorna har vi firat många födelsedagar här [...]
LCHF-knäcke på mandelmjöl och chia
Dessa LCHF-knäcke är en variant på den klassiska fröknäckena. Väldigt fiberrika och väldigt goda. Dessutom är de helt glutenfria. Det är nu snart 3 år sedan jag la ut mitt recept på” busenkla fröknäcke” här. Jag gör ofta fortfarande dessa goda knäckebröd som även är helt glutenfria. Dock så har jag på senare tid gjort […]
Klassisk tiramisu
Tiramisu är en av mina favoritdesserter. Vem gillar inte en riktigt krämig tiramisu med härlig smak av kaffe och choklad. Kombinera den sedan med en kopp nybryggt kaffe och varför inte lite Marsalavin eller Madeira till. Tiramisu är en klassisk italiensk dessert och själva namnet tiramisu betyder ”pick me up”, eller dra upp […]
Jordgubbspaj med rostad vit choklad
Jordgubbspaj är något som är väldigt underskattat och är perfekt att göra så här års när det finns ett överflöd av svenska jordgubbar. Jordgubbspaj kanske inte är det första som kommer upp i huvudet när man tänker på solmogna svenska jordgubbar. Jordgubbar avnjutes enligt mig själv bäst med en skvätt gräddmjölk. Men en jordgubbspaj […]
Vegansk Nutella utan raffinerat socker och palmolja
Igår var det Nutelladagen, det firade jag med [...]
Marängbakelse med citroncurd och bär
I veckan hade vi födelsedagsfirande här hemma och [...]
Supernyttiga raw brownies
Så här efter jul är det många som försöker att [...]
Julens goda mat
Nu är det bara fyra dagar kvar till jul och [...]
Kladdkakscookies salty caramel
Idag är det kladdkakans dag och varför inte fira [...]