Ischoklad är nog det enklaste julgodiset du kan göra och består i grunden bara av två ingredienser, nämligen choklad och kokosfett.

Ischoklad är inte bara ett enkelt julgodis det är även ett julgodis som väldigt enkelt går att variera efter eget tycke och smak.Ischoklad går  att smaksätta med kryddor som kardemumma och kanel eller med torkade frukter som russin och aprikoser eller som i detta recept med nougat. Givetvis går det även att göra ischokladen helt naturell, alltså bara choklad och kokosfett. Ischoklad består av väldigt få ingredienser och då är det extra viktigt att du använder en choklad av lite bättre kvalitet, speciellt om du ska göra en naturell ischoklad. Så satsa helst på en lite finare choklad med en lite högre kakaohalt och absolut ingen billig blockchoklad.
Ischoklad med smak av nougat ca 50st

Grundrecept 300g

300g Choklad 70%
75g Kokosolja
Med smak av nougat
200g Choklad 70%
100g Nougat
60g Kokosolja

Gör så här

1. Hacka chokladen fint.

2. Smält kokosfettet i en kastrull på spisen och tillsätt chokladhacket.

3. Rör chokladblandningen slät och tillsätt sedan nougaten och rör ut den i chokladsmeten. När du fått en len och glansig chokladsmet är den klar.

4. Placera ut ca 50 stycken ischokladformar på ett lämpligt fat.

5. Häll den smälta chokladsmeten i formarna och ställ ischokladen svalt, så att den kan stelna. I kylen eller på en annan sval plats.

6. Vill du göra andra smaksättningar så slopar du nougaten och tillsätter exempelvis russin, hackade nötter, kryddor eller rivet best av citrus efter egen smak till den smälta chokladsmeten, innan du häller upp dem i formarna. Något som med är väldigt gott är att toppa ischokladen med lite flingsalt.