Mandlar och nötter är rena hälsosnacket och innehåller inte bara nyttiga vitaminer och mineraler, de hjälper även till att hålla blodsockret på en jämnare nivå. Så lite nötter på maten eller till maten är ett bra knep för att enklare hålla vikten. Att rosta sina egna nötter är oftast både billigare och godare, dessutom så slipper du onödiga tillsatser som brukar vara en vanligt förekommande ingrediens i färdigköpta nötter.
Konventionella nötter är tyvärr oftast väldigt besprutade och då framförallt mot mögel. Personligen köper jag oftast ekologiska nötter som blivit allt vanligare bland nötutbudet i våra vanligaste livsmedelsbutiker, vilket gör att man kan slippa att få i sig alla onödiga bekämpningsmedel.
 

Saltrostade mandlar

200g (Ekologiska) mandlar
2dl Vatten
2msk Himalayasalt

Gör så här

1. Blanda saltet med vattnet och koka upp i en kastrull och se till att allt salt har löst sig.
2. Ställ av från värmen och tillsätt mandlarna. Låt dem stå och dra i saltlaken i ca 10 minuter.
3. Häll av vattnet och fördela mandlarna på en bakplåt eller ugnsfast form.
4. Rosta mandlarna på 200ºc i ca 8-10 minuter eller tills de fått en fin rostad ton och doftar gott.
5. Låt svalna och förvara sedan torrt i rumstemperatur