I helgen åt  jag kycklingfajitas, då är det gott med en fruktig och god mango och avokadosalsa till med en massa färsk koriander.

Många äter nog samma vanliga traditionella tacos gång efter gång, utan att ens tänka på hur mycket nya goda rätter man faktiskt kan göra , enbart genom små förändringar. Själv brukar jag vilja laga alla mina tillbehör från grunden vilket i min mening både väldigt är enkelt och så mycket godare. Även om det såklart är ännu enklare att bara öppna upp lite färdiga burkar och paket med hel och halvfabrikat från industrin.
Denna goda mango och avokadosalsa kan du använda till många olika ändamål, om du inte ska ha den till kycklingfajitas så passar den väldigt bra till till lax och annan fisk, exempelvis en god råmarinerad lax eller varför inte till den grillade fisken i sommar. En allsidig salsa helt enkelt.

Mango och avokadosalsa 4 portioner

1 Mogen mango
1 Avokado
1/2 Schalottenlök
1/2 Färsk chili
Saften från en halv citron
Hackad färsk koriander
Salt och peppar

Gör så här

1. Skala mangon och avokadon. Skär sedan fruktköttet i små träningar och lägg i en skål.

2. Finhacka schalottenlöken och chilin och lägg över mango och avokadohacket.

3. Tillsätt saften från en halv citron och nyhackad koriander. Rör i hop till en mosig salsa och smaka av med salt och peppar. Se upp så att du inte blanda salsan för mycket, den ska fortfarande ha bitar av mango och avokado.