Såhär efter julhelgen kan det vara trevligt med något mer hälsosamt. Vad är då inte bättre snacks än hemgjorda grönkålschips som både är enkla att göra och väldigt hälsosamma.

Grönkål sägs av många vara den ultimata grönsaken och är fullproppad av nyttigheter. Utöver dess rika vitamin och mineralinnehåll så innehåller den även rikligt med antioxidanter vilket b.la minskar risken för cancer och hjärtkärlsjukdomar och även boostar vårt immunförsvar. Grönkål är även en grönsak som precis som rödbetan har en strakt utrensande effekt. Den fungerar som en detox för våra kroppar och hjälper kroppen att göra sig av med slaggprodukter och gifter som vi samlat på oss på ett effektivt sätt. Grönkål ökar även utsöndringen av gallsyra, vilket bidrar till att sänka nivåerna av det dåliga LDL-kolesterolet i blodet. Grönkål är även en väldigt bra kalciumkälla och lämpar sig väldigt bra för dem som inte äter eller dricker mejeriprodukter.

Testa att servera dessa grönkålschips istället för vanliga chips till fredagsmyset eller som ett gott tilltugg till fördrinken på din nästa middagsbjudning, jag lovar att det kommer att göra succé 

Grönkålchips

200g Grönkål
2msk Kallpressad olivolja
1 Nypa Himaliasalt

Gör så här

1. Skölj och separera stammen från grönkålen, riv sedan ner grönkålen i mindre bitar och fördela dem på en bakpappersklädd bakplåt. Eller gör som jag och använd en bakmatta i silikon som du kan använda flera gånger, så gör du även samtidigt miljön en liten tjänst.

2. Ringla lite olja över kålen och strö över lite salt. Blanda in saltet och oljan i kålen med hjälp fingrarna.

3. Rosta sedan kålen på 175º varmluft i ugnen i 6-8 minuter eller tills kålen blivit spröd och krispig.

4. Servera som ett gott snacks istället för chips eller som ett gott tilltugg till fördrinken på middagsbjudningen.