Har du också tröttnat på att hostmedicinen inte fungerar som den lovar? Då ska du istället göra din egna hostdämpande förkylningsspastiller.

I dessa influensa och förkylningstider har du säkert försökt få bukt på din hosta på olika sätt, genom att inta diverse preparat som utlovar mirakel. Men där resultaten ändå uteblir.  Hosta är kroppens sätt att rensa luftrören från sekret, irriterande mikrober och främmande partiklar. Utan denna naturliga reflex skulle våra kroppar vara ett lätt offer för alla luftburna sjukdomar, särskilt i den allt mer giftiga miljö vi lever i. Men en kronisk hosta kan även vara väldigt jobbig och irriterande. Då hostan oftast kommer i ett lite senare stadie, när infektionen redan är där, så är det bästa att börja preparera sig redan vid första symptomen, som brukar vara att du får ont i halsen. Så istället för att invänta hostan och dränka den i en massa kemisk och ofta verkningslös hostmedicin som även har en massa jobbiga bieffekter.  Kan du istället testa att göra mina helt naturliga hostdämpande och förebyggande förkylningsspastiller. De är fulla av ingredienser som är kända för att stärka immunförsvaret och påskynda återhämtningen.

Förkylningspastiller

Både kokos och honung innehåller starka antibakteriella ämnen som effektivt dödar dåliga bakterier, svampar och virus och är bra för att avvärja framtida infektioner i kroppen. Honung är även en bra detox för våran lever och är bra på att hämma inflammationer i luftvägarna, vilket också är bra när man har en förkylning på gång. Kokosolja har visat sig vara blodtryckssänkande och förebygger högt kolesterol, den sägs också även kunna hjälpa  kroppen att fånga upp mer mineraler från maten. Ingefäran fungerar som både slemlösande och antiinflammatoriskt, den är även fullproppad med antioxidanter som stärker immunförsvaret inför nästa virusattack.

Hostpastiller ca 16 bitar

100g Ekologisk kokosolja
100g Ekologisk opastöriserad Honung
1msk Riven Ingefära
2tsk Mald kanel

Gör så här

1. Vispa kokosoljan och den rivna ingefäran lite fluffig med elvisp,
2. Tillsätt honungen och vispa in den väl.
3. Tillsätt sedan kanelen och smakar eventuellt upp med mer kanel om så önskas.
4. Fördela blandningen i ett tomt isfack och ställ i frysen i ca 30 minuter.
5. Plocka ut dem och förvara dem i kylt i en glasburk med lock. förkylningsspastillerna håller sig i upp till 2 månader om de får stå kylt och lufttätt. Kom ihåg att dessa goda pastiller även går att äta i förebyggande syfte.