Idag har vi lite sjukstuga här hemma och då ville min äldsta dotter ha varm choklad med marshmallows.
Denna kombinationen är för mångas öron väldigt onyttig, speciellt om man gör sin varma choklad på något drickchokladpulver som man köpt färdigt som ofta mest innehåller vitt socker. Lägger man där till industritillverkade marshmallows så kan det bli väldigt onyttigt. Men tur är då att man enkelt kan göra sin egna varma choklad utan en massa konstigheter och socker  och istället blanda i mer av den så nyttiga kakaon, som är rena hälsokuren för våra kroppar. Choklad i sin renaste form, sägs bland annat vara bra för våra blodkärl och vårt immunförsvar. Hemligheten bakom chokladens hälsofrämjande egenskaper är antioxidanten flavanol, som det finns rikligt av i choklad, framförallt mörk choklad med hög kakaohalt. Läs gärna mer om chokladens hälsoeffekter och hur du gör min goda lyxiga kladdkaka här

Jag antar att de flesta vet hur de gör en god chokladmjölk, och att detta inlägg blir lite överflödigt för många men till er som oftast köper oboy eller liknande, så delar vill jag gärna dela med mig av min goda varma choklad som går minst lika snabbt att röra ihop som ett glas varm oboy. Jag använder mig oftast av ekologiska ingredienser så lågt det är möjligt men det är klart ingen nödvändighet. Dock så är kakao en sådan produkt som är bra att börja med om man vill välja ut några ekologiska råvaror, då kakaon tillhör en av våra mest besprutade grödor. Varm choklad blir ju även perfekt att ha med sig ut ikväll för er som ska titta på våra fina majbrasor runt om i landet, speciellt när Valborg bjuder på detta gråa väder.

Varm choklad till 2 koppar

4dl Gammeldags mjölk
1/2dl Vispgrädde
3msk Ekologisk kakao
2msk Rörsocker
1 nypa Salt
1 1/2dl Vispad Grädde
Ev marshmallows

Gör så här

1. Blanda allt till chokladen i en kastrull och värm upp tills det kokar under omrörning, jag tycker hemligheten i en god chokladmjölk är att just att den får koka lite, då tycker jag att den får en mer karamelliserad smak.

2. Häll upp chokladen i två koppar och garnera med grädde och marshmallows.