Bjud Farsan på något extra idag, varför inte min goda lavendeltryffel med hallon, som både är lyxiga och väldigt enkelt att göra, även för de minsta som vill överraska pappa på farsdag.

Till ca 25 tryfflar

250g choklad minst 60% kakao
2dl vispgrädde
2msk honung
1msk smör
1msk torkad lavendel
1tskfrystorkade hallon
1 nypa flingsalt

Gör så här

1. Hacka chokladen i små bitar med en kniv eller i en matberedare.

2. Blanda sedan grädde, honung och lavendel i en kastrull och koka upp försiktigt, låt sedan småkoka på svag värme till crème dubble (tills den blir såsig och lite gulaktig i utseendet) eller i ca 10 minuter, så att lavendelsmaken kommer fram ordentligt, rör sedan i smöret.

3. Häll gräddblandningen genom en finmaskig sil ner i chokladen medan den är varm, rör sedan ut den med en slickepott eller liknande, till du har fått en jämn och glansig chokladsmet.

4. Klä en liten fyrkantig form (jag använder en brödform) med plastfilm  och häll sedan tryffeln i formen, strö på de frystorkade hallonen och lite flingsalt, låt sedan svalna ute i rumstemperatur en stund och låt sedan stelna helt i kyl.

5. När tryffeln har stelnat ordentligt, (efter ca 2 timmar i kyl) skär du den i lagom stora portionsbitar och njuter med nära och kära.