Jag brukar ofta ha lite chiafrön i min smoothie, chiafrö är ett väldigt nyttigt litet frö, fullproppat av näring, speciellt omega3 fettsyror och kalcium. Men de små fröna är även väldigt rika på protein och fibrer. Chiafrön är även helt smaklösa och därför perfekta att använda i nästan vad som helst! Det gör brödet saftigare, kakorna nyttigare och gröten godare. Jag åker till jobbet väldigt tidigt så oftast blir det att jag förbereder min smoothie kvällen innan, vilket inte är ett problem då smoothien håller sig bra i kylen över natten.
Jordgubb och mangosmoothie
100g Mango
100g Jordgubbar
1dl Blötlagda cashewnötter
1msk Chiafrön
1/2 Banan
1/2dl Äppeljuice
1dl Kvarg
1dl Naturell Yoghurt
1 Näve spenat
Gör så här
1. Blötlägg gärna cashewnötterna några timmar innan, på så sätt blir de både enklare att mixa och bättre näringsmässigt, då nötter och frön som först blivit blötlagda släpper ifrån sig mer näring.
2. Lägg chia fröna med juicen i en mixer eller blender några minuter så att fröna kan svälla lite.
3. Tillsätt resterande ingredienser och mixa allt slätt till en len smoothie. Vill du ha den extra kall, så kan du även mixa med några isbitar.
4. Häll upp i glas och njut direkt eller plocka med dig den i bilen eller på bussen till jobbet.
Lämna en kommentar