Vem vill inte njuta av en chokladsmoothie till frukost? Speciellt om den full av antioxidanter och andra nyttigheter såsom kalcium, magnesium och hälsosamma fetter. En perfekt start på dagen helt enkelt.

Chokladmjölk eller varm choklad är ganska vanligt på våra frukostbord, speciellt för de yngre. Men denna chokladen är också allt som oftast fullproppad med onödigt vitt raffinerat socker, socker som man hellre hade mått bättre av utan. Men denna goda chokladsmoohtie är inte bara nyttig, den är dessutom helt fri från raffinerat vitt socker. Denna goda chokladsmoothie görs på mandelmjölk och är sötad med hjälp av banan och dadlar. Vill du få ut maximalt med näringsämnen från kakaon ska du använda rå kakao, den är inte lika processad som den vanliga kakaon och innehåller mycket mer näringsämnen. Rå kakao kan du hitta här eller i en välsorterad livsmedelsbutik.

Kakaobönan innehåller otroliga mängder av antioxidanter som bland annat är bra för vårat blodtryck, immunförsvar och hjärt- och kärlhälsa. Utöver det så har choklad en mängd andra bra hälsofördelar. Så snåla inte in på chokladen, så länge det är en choklad med en bra kvalitet och hög kakaohalt.

Chokladsmoothie på mandelmjölk 1 stort glas eller två mindre.

4 dl Mandelmjölk
1 Banan
1 msk Rå kakao eller vanlig kakao
1 tsk Kanel
2 Kärnfria dadlar

Gör så här.

1. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa helt slätt. Använd gärna egengjord mandelmjölk, receptet på min mandelmjölk kan du hitta här.
2. Häll upp i ett stort eller två mindre glas med några iskuber och avnjut direkt.