Rödbetssmoothie är ett perfekt mellanmål som både är fullproppat med näring och samtidigt utrensande för kroppen. Perfekt en måndag efter helgens alla synder.

Rödbetssmoothie är väldigt gott och enkelt att göra. Jag har tidigare skrivit om rödbetans fantastiska hälsoegenskaper här. En fantastik liten knöl fullproppad med antioxidanter och näring. Som många säkert vet så kan rödbetan fungera som ett reningsverk för vår lever, men samma utrensande ämne i rödbetan är även väldigt antiinflammatorisk. Alltså rödbetor minkar inflammationener i kroppen och minskar riskerna för b la hjärt- kärlsjukdom. Rödbetor har även ett väldigt högt fiberinnehåll, vilket hjälper dig att hålla blodsockret i schack och hålla din idealvikt. Något som många säkert inte vet om är att rödbetor även är bra för uthålligheten. Detta på grund utav rödbetors höga innehåll av nitrater som sänker blodtrycket, vilket resulterar i ett syrerikare blod som i sin tur syresätter musklerna mer effektivt. Rödbetan har nästan hur många hälsofördelar som helst, så varför inte äta mer av denna goda lilla knöl.

Jag har även valt att använda mig utav hampafrö i denna rödbetssmoothie. Hampa kommer ifrån hampabusken och är ett otroligt nyttigt litet frö, faktiskt ett av de mest näringsrika fröer som finns. De är fiberrika och har en optimal balans mellan omega-3 och omega-6. Hampafrön innehåller även alla essentiella aminosyror vilket gör det en bra källa för fullvärdigt protein. Hampafrön är även perfekt att använda i exempelvis en granola eller varför inte rosta lätt och strö på salladen. Hampafrön kan du köpa här.

Rödbetssmoothie med hallon

1 Rödbeta ca 100g
100g Hallon
1 Blodapelsin
1 Banan
Saften från en citron
2msk Hampafrön
200ml kokosvatten/kokosmjölk

Gör så här

1. Skala rödbetan och apelsinen, skär rödbetan i lite mindre bitar och filea apelsinen.

2. Placera rödbetan och apelsinen, pressa även ur saften ur det du fileat bort, tillsammans med övriga ingredienser förutom kokosvattnet i en binder eller matberedare och mixa allt till en slät massa.

3. Tillsätt sedan kokosvattnet lite i taget medans du fortsätter att mixa så du får en slät och lagom tjock smoothie. Vill du göra den mer mättande, så kan du byta ut kokosvattnet mot kokosmjölk istället.