Smoothies är både enkelt att göra och att variera. Denna goda mangosmoothie med spirulina är inte bara god, den är dessutom supernyttig.

Spirulina är ett slags sjögräs som lever i söta vatten och kallas för ett riktigt supergräs, som både är fullt av proteiner och andra nyttiga näringsämnen. Forskning har visat att den har en cellskyddande effekt  och är bra på att rensa ut kroppen från tungmetaller. Den är även väldigt rik på b-vitmainer och innehåller även en den så för veganer viktiga vitamin B12. Vilket gör spirulina till ett väldigt bra livsmedelsval för veganer. Denna smoothie har jag dessutom valt att göra helt fri från animalier vilket gör att den passar utmärkt till just veganer. Forskningen har också visat att spirulina är väldigt antiinflammatoriskt och är bra för dem som lider av ledverk och andra inflammationsbesvär. Men det bästa av allt är att barnen älskar den, bara kalla den för ”Hulken” smoothie så löser sig allt.

Om du vill ah en extra krämig och iskall smoothie så är ett tips att du fryser bananerna i bitar i förväg och tillsätter dem frysta till mixningen.

Mangosmoothie med spirulina 

80g Cashewnötter
150ml Kokosvatten
100g Mangobitar
1 Banan frysta i skivor
20g Bladspenat
2tsk Spirulina
Saften från 1 citron

Gör så här

1. Blötlägg cashewnötterna i någon timme i förväg, på så sätt blir de enklare att mixa och så blir slutresultatet en mer len och krämig smoothie.

2. Häll av blötläggningsvattnet från cashewnötterna och mixa dem med kokosvattnet, till en slät puré.

3. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en len och grön mangosmoothie.

4. Häll genast upp på glas och njut direkt eller förvara den i kylen i upp till ett par dagar.