Även om vi nu går mot höst, så kan det fortfarande vara fina dagar, då man vill bevara sommarkänslan lite till, som med denna goda bulgursallad som jag serverade tillsammans med grillad kyckling och tzatziki.
Denna bulgursallad eller wok om du hellre vill kalla det för det, är väldigt enkel att göra och går även att variera lite efter vad du har hemma. Själv använde jag mina nyskördade tomater samt tomater som jag förra säsongen torkade och la in, som gav en väldigt god smak till salladen. Hur du gör dina egna soltorkade tomater hittar du här


Bulgursallad ca 4 portioner

Ca 4 dl kokt bulgur
1/2 Blomkålshuvud
Ett knippe röd sommarlök
1/2 Zucchini
7-8 Cocktailtomater
50g Soltorkad tomat
Olivolja
Citronsaft
Salt & Peppar
Färsk oregano

Gör så här

1. Sätt på ugnen på 200º.

2. Dela blomkålen till mindre buketter.

3. Skär bort det gröna på lökarna och spara undan det till senare, skär sedan lökarna i båtar och lägg dem tillsammans med blomkålen på en ugnsplåt. Krydda dem med lite salt och peppar och strö över lite god olivolja.

4. Rosta sedan i ugnen tills grönsakerna fått en fin färg och mjuknat lite, det tar ca 20 minuter.

5. Strimla under tiden zucchinin, enklast görs detta på en mandolin men har du ingen så går det även bra att strimla dem med kniv.

6. Finstrimla även det gröna på löken och dela tomaterna. Skär även ned de soltorkade tomaterna om de är stora.

7. Hetta upp en panna och fräs grönsakerna lite hastigt i lite olivolja, tillsätt den kokta bulguren och de nyrostade grönsakerna och smaka till med salt och peppar.

8. Precis innan servering strö du över lite färsk plockad oregano. Servera gärna till grillat och någon god kall sås såsom tzatziki, eller varför inte bara äta den som den är.