Ibland är man lite hungrig men kan inte komma på vad man ska äta, då är det perfekt att laga lite god rösti eller rårakor som det också kallas.
Dessa går att servera på en mängd olika sätt, b.la tillsammans med en god rom, lättvispad crème fraiche och hackad lök. Eller som jag valde att servera den nu senast i helgen, tillsammans med ett nypocherat ägg och några skivor italiensk salami, blev otroligt gott. jag valde även att ha lite riven parmesanost i röstin vilket gav den en extra god smak.

Till 4 rösti

4st potatis (a´150g)
1 Liten skivad lök
30g Riven parmesan
Salt
Peppar

Pocherat ägg
4 Ägg
1l Vatten
1msk Ättika (12%)
Salt

Gör så här

1. Riv potatisen på den grova sidan på ett rivjärn.

2. Pressa ut så mycket som möjligt av vätskan från potatisen och blanda med den skivade löken, parmesanen och smaka av med salt och peppar.

3. Dela upp potatisrivet till fyra lika stora högar, platta ut dem till runda rösti och stek dem i rikligt med smör och olja i en het panna, tills röstin fått fin färg och är genomstekt. Servera röstin med pocherat ägg, smörstekt svamp, salami och lite nysköljd  ruccola.

4. Koka upp vatten, ättika och salt efter smak. Sänk värmen så att det ligger precis under kokpunkten.

5. Knäck äggen ett och ett i en kopp och tillsätt dem försiktigt till det varma vattnet. Låt ägget pochera i ca 3-4 minuter i det varma vattnet innan du plockar upp det och lägger det på en bakduk eller en bit papper.

6. Smörstek sedan lite svamp. Om du vill ha en knaprig salami kan du snabbt  vända skivorna i den varma pannan också, det är en smaksak.

7. Placera sedan först röstin på en tallrik, lägg sedan den smörstekta svampen ovanpå röstin,  följt av salamin och sedan ägget, garnera till sist anrättningen med lite ruccola.