Recept

Banoffeepie (Banoffeepaj)

Banoffe pie eller Banoffee paj om man översätter till svenska är ett klassiskt brittiskt bakverk som får mig att minnas min tid borta i England i början av 2000-talet. Banoffee pie är en engelsk dessertpaj gjort på banan, grädde och toffee, en kola gjord på kondenserad mjölk (dulce de leche). Pajgrunden är gjord antingen på [...]

Av |2019-04-19T11:40:19+02:00juni 20th, 2017|Bakverk, DESSERTER, Recept|0 kommentarer

Havswallenbergare med krämig spenat

Havswallenbergare är precis som det låter, en klassisk wallenbergare, fast där man bytt ut kalvköttet mot fiskkött istället. Wallenbergare är en av mina absoluta favoriterrätter, men även en wallenbergare från havet är en stor favorit, en havswallenbergare kan vara minst lika god som den vanliga klassiska wallenbergaren på kalvfärs. Jag gör mina havswallenbergare på liknande [...]

Bröllopstårta

Jag har inte varit så aktiv här på bloggen i det sista, en av anledningarna till detta är att jag bl.a ansvarat för bröllopstårtan på ett stort bröllop som gick av stapeln nu under den gångna helgen. Tårtan eller tårtorna som det var, var beräknande till ca 150 bröllopsgäster och bestod av en moussetårta i grunden [...]

Av |2017-06-12T19:10:32+02:00juni 12th, 2017|Bakverk, DESSERTER, Recept, Tårta|0 kommentarer

Enkel ugnspannkaka på mandelmjöl och brynt smör

Ugnspannkaka är något som går väldigt snabbt att svänga ihop. Det går även bra att äta både som en lättare lunch eller som ett matigare mellanmål. Pannkaka är något som på senare tid med GI och LCHF allt mer förknippats som något onyttigt. Det är även till viss del en del sanning bakom det, då de flesta pannkakor mest [...]

Av |2019-04-19T11:25:35+02:00maj 25th, 2017|Bakverk, Barnmat, Middagstips, Recept, Vegetariskt|0 kommentarer

Hemgjorda nachos

Nachos är ett gott tillbehör till tacomiddagen men även ett gott snacks till drinken eller fredagsölen och att göra sina egna är faktiskt inte så svårt. Jag har sedan tidigare delat en hel del goda recept på tacotillbehör här på bloggen, i allt från hemgjord guacamole till tacokrydda. Även om det idag går att köpa [...]

Blåbärscupcakes med citron och färskostfrosting

  Cupcakes behöver väl egentligen inte någon närmare förklaring, då de flesta idag vet vad det är. Men ska man sammanfatta det kort så är det en lite lyxigare variant av muffins som är toppad med någon god topping, såsom forsting, maräng eller grädde för att nämna några. Man kan helt enkelt  säga [...]

Av |2018-10-31T16:08:55+01:00april 23rd, 2017|Bakverk, DESSERTER, Recept, Tårta|0 kommentarer

Vit chokladmousse i sifon

Vit chokladmousse i sifon 2dl Mjölk 1dl Vispgrädde 2 blad gelatin 2dl Vit hackad choklad (ca 130g) Ev. en urskrapad vaniljstång 1. Blötlägg gelatinet i rikligt med kallt vatten. 2. Blanda mjölk och grädde och eventuellt en urskrapad vaniljstång tillsammans med bönan i en kastrull. 3. Värm upp blandningen tills den nästan kokar och [...]

Av |2018-10-31T16:06:46+01:00april 12th, 2017|Bakverk, DESSERTER, Recept, Tips|0 kommentarer

chilirostade kikärtor

Kikärtor eller Garbanzoböna som den också heter, innehåller väldigt mycket nyttigheter. Utöver en bra fiberkälla så har det visat att kikärtor kan förbättra blodvärdena och förbättra kroppens insulinkänslighet, vilket minskar risken för att drabbas av diabetes typ 2. Kikärtor har i studier också visat ge ett dämpat sug efter sötsaker och annan skräpmat, [...]

Prinsesstårta en svensk klassiker

Jenny jobbade som hushållslärare på en skola för flickor på Östermalm i Stockholm, där även prinsessorna Margaretha, Märta och Astrid, döttrar till prins Carl och prinsessan Ingeborg av Danmark gick. Den gröna tårta sägs ha varit prinsessornas favorittårta och fick sedan sedermera namnet Prinsesstårta. En klassisk prinsesstårta är ursprungligen gjord på en sockerkaksbotten fylld med vaniljkräm och vispad grädde. Tårtan [...]

Av |2018-11-03T18:59:21+01:00mars 19th, 2017|Bakverk, Tårtor|0 kommentarer

Picklad rödlök

De flesta har nog ätit inlagd gurka eller rödbetor någon gång och traditionellt så görs dessa med en inläggningslag som kallas för 1-2-3, vilket innebär 1 del ättika (12%), 2 delar socker och 3 delar vatten. Så görs även oftast andra picklade grönsaker såsom rödlök och pickles. Jag gör dock min picklade rödlök på [...]

Till toppen