Restpasta är bland det bästa man kan göra på överblivna rester och extra gott blir det om man har grillrester till övers.Restpasta på karré och grillad paprika

Minska på matsvinnet och handla överbliven mat på matsmart med upptill 90% rabbat.

Jag är nog inte ensam om att det kan bli lite väl tilltaget när man ska avnjuta en god grillmiddag och efteråt står man där med en massa rester. Då kanske du blir glad, av att höra att du förmodligen redan nästan fixat morgondagens snabblunch.

Just grillrester är enligt mig de bästa resterna att ha undanstoppat i kylen, för att göra den ultimata restlunchen som du dessutom kan göra om så att ingen vet att du egentligen bjuder på gårdagens rester. Med grillrestera kan man göra mycket, allt ifrån goda matiga sallader, wraps och omeletter till de mest sagolika pastarätterna. Personligen tycker jag just pastarätter är ett av de bästa alternativen. Det är kvickt gjort och blir oftast väldigt gott utan att man egentligen behöver göra så mycket. Restpasta är alltså den ultimata restlunchen.

Till denna pastarätt har jag använt mig utav överbliven grillad karrékottlett, grillad paprika champinjoner och lök samt en smakrik BBQ-sås. Resultatet, en helt fantastisk pastarätt. Men du kan självklart variera din restpasta efter just dina rester. Genom att testa sig fram och våga nya kombinationer, så hittar man de godaste recepten.

Restpasta på strimlad karré och grillad paprika, ca 4 port

2st Grillade benfria karrékotletter (ca 350g)
1st Grillad spetspaprika eller vanlig paprika
1st Grillad rödlök
1st Grillad majskolv
Lite grillade champinjoner och körsbärstomater
1dl Bbq-sås
2dl Vispgrädde
1 Knippe oregano
30g Färsk Babyspenat
Salt och peppar

300-400g Pasta
1-2dl Kokvatten från pastan

 

Annons bagaren och kockenKöp din köksutrustning på nätet hos bagaren och kocken, till bra priser och med snabba leveranser.

Gör så här.

1. Koka pastan enligt anvisningarna men spara undan lite av kokvattnet.
2. Strimla köttet och skär grönsakerna i passande storlek. Skär även bort majskornen från majskolven genom att skära utmed en kolven med en kniv.
3. Fräs allt i en panna i lite olivolja eller en klick smör.
4. Tillsätt bbq-såsen och grädde o
ch koka ihop till en krämig pastasås.

5. smaka ava med salt, peppar och hackad färsk oregano.
6. Blanda såsen med den kokta pastan och späd med lite av pastaavkoket för rätt krämigt. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt peppar och oregano.
7. Toppa pastan med lite först babyspenat.

Kika gärna in några fler middagstips här nedan.

Älgfärsbiffar med gräddsås och rårörda lingon

Medelhavssallad med grillade grönsaker, quinoa och halloumi

 

 

 

 

 

 

Shakshuka med paprika och fetaost

Svampfyllda cannelloni med spent