Att göra sin egna glass behöver inte vara så komplicerat som denna goda melonglass är gjord på endast 4 ingredienser. Dessutom är den helt sockerfri.

På sommaren brukar det vara gott och svalkande med en glass i solen. Eller som i många fall i detta avlånga land, iallafall låtsas att det är en solig och varm sommardag och trösta sig med en glass när man tittar ut på sommarregnet. Tyvärr som säkert de flesta redan vet, så är det inte så nyttigt att äta för mycket glass. Glass innehåller ofta ganska mycket socker och i de flesta köpta varianterna , lyser både frukt och bär med sin frånvaro och har istället fått sin smak och färg på artificiell väg.
Då är det bra att det även går att göra god glass  på helt naturliga ingredienser, utan tillsatt socker. Som dessutom går väldigt snabbt och enkelt att göra. Denna goda melonglass innehåller bara 4 ingredienser och tar bara 1 minut att tillaga, så länge du har lite fryst melon och banan i frysen.

Melonglass ca 4 portioner

300g Melon
1 Banan
2dl Creme fraiche/ fet yoghurt
1/2 Limefrukt

Gör så här

1. Dela melonen och banan i bitar och frys in dem i ett par timmar. Lägg dem gärna på ett större fat så att de blir enkelt att bryta isär dem senare.

2. Ta ut den frysta melonen och bananan ur frysen och fördela dem i en mixer eller matberedare. Om du inte använder allt så går det nu bra att frysa in den oupptinade frukten i en påse eller burk till ett senare glasstillfälle.

3. Tillsätt creme fraiche/yoghurt och saften från limen till frukten.

4. Mixa alltsammans till en slät och krämig glass, det tar cirka 30 sekunder.

5. Häll upp  och avnjut glassen direkt tillsammans med lite färsk melon eller varför inte lite frystorkade bär.