Att göra sina egna popsicles eller glasspinnar är väldigt enkelt och dessa körsbärs popsicles är både fantastiskt goda och samtidigt nyttiga att äta, så bara att njuta av dem i solen när du vill.

Så här mitt i sommaren finns det gott om solmogna bär, både i våra trädgårdar och i skog och mark. Ett bär som det oftast finns väldigt gott om och som få verkar bryr sig om att skörda, är körsbär. Det finns många olika körsbärssorter och en av mina favoriter är bigarråer, ett lite större och väldigt smakrikt körsbär. Har du inget körsbärsträd själv så har du kanske grannar som har eller så finns det många ute i det vilda.
Att göra sina egna popsicles eller isglassar som det även kallas för här i Sverige, är nog något de flesta har testat att göra både med bra eller mindre bra resultat. Enklast är det att ta sin favoritjuice och frysa in dem i glassformar men det går även enkelt att ta färsk frukt och bär och skapa sin egna favoritsmak. I detta recept har jag använt mig utav fyra ingredienser, körsbär, lime, honung och lite vatten. Lime och honung har jag bara för att balansera smakerna lite bättre, men går att utesluta om du så vill. Dessa glassarna blir otroligt goda i sommarvärmen både för stora och små. Du kan dessutom äta och frossa med gott samvete, då de är helt sockerfria och gjorda på 100 procent frukt/bär. Nästan lite som medicin på en pinne! Detta är tyvärr sällan fallet med en köpt isglass som oftast innehåller väldigt lite naturliga ingredienser om ens några alls, utan främst består av vatten, socker, aromer och färgämnen.

Körsbärs popsicles

350g Urkärnade körsbär (ca 500ml)
100g Vatten (100ml)
1msk Honung
Saften från en lime

Gör så här

1. Kärna ur och rensa körsbären från smuts och kärnor.

2. Placera dem i en mixer tillsammans med vattnet och limesaften (kan uteslutas)

3. Mixa allt till en slät puré och smaka av med honungen.

4. Fördela körsbärspurén i glasspinneformar, typ dessa och frys in dem i ca 4 timmar eller tills de frusit helt.

5. Ta ut dem och låt formen stå framme i rumstemperatur i några minuter innan, du tar ut dem ur formen, annars finns det risk för att glassarna går av.