Glass är väldigt gott en varm och solig sommardag men kan även vara lika gott en regnig sådan. Nackdelen med glass är dock att den innehåller väldigt mycket socker, vilket gör att man kanske inte ska äta för många på än gång. Men då är det tur att man kan göra glass på ett mycket hälsosammare sätt. Denna glassen är gjord på riktiga jordgubbar som jag plockat själv i min trädgård, vilket även gör glassen fullproppad av nyttiga vitaminer och mineraler, sötman i glassen får jag helt från banan, som är en perfekt sötare i glass utan att banansmaken tar överhanden. Det fina är att det heller inte behövs någon glassmasin för att göra denna glassen och det bästa av allt är att även barnen älskar den.

Till ca 6 glassar

225g Lättfrusna jorgubbar
150g Frusen skivad banan
1dl Turkisk/grekisk yoghurt
1 Nypa Vaniljpulver

Gör så här

1. Mixa jordgubbarna med bananen och vaniljpulvret till en slät sorbet i en matberedare.
 
2. Tillsätt yoghurten och mixa in den väl till en slät glassmet. Vill man ha glassen lite sötare (beroende på sötman i jordgubbarna och bananan) så kan man tillsätta 1 msk eller önskad mängd honung till glassen.
 
3. Portionera upp glassen i glassformar med pinne, eller lägg den i ett förvaringskärl med tätslutande lock om du hellre vill äta din glass i skål eller direkt från paketet.
 
4. Låt glassen stå i frys i ca 2 timmar om du gör pinnglass, eller i något längre till om du gör i ett större förvaringskärl.
 
5. Ta gärna fram glassen 10 minuter innan du ska avnjuta den så att den hinner temperera lite, för godast möjliga smakupplevelse. Ett enkelt sätt att få ut glassen ur formen är att doppa formen i hett vatten i ca 5-10 sekunder och sedan försiktigt ta ut dem. Pinnglassarna kan sedan om de inte äts upp på en gång förvaras i en burk med tätslutande lock i frysen till ett senare tillfälle.