Så här på sommaren blir det lätt att man äter mycket glass, men baksidan kan vara att man lägger på sig några extra semesterkilon som man kanske aldrig lyckas bli av med. Då kanske min hemlagade frozen yoghurt kan vara något för dig, som är en hälsosam glass som du kan äta ofta och mycket av, utan att oroa dig för onödiga extrakilon.
Frozen yoghurtglass är väldigt enkelt att göra och allt du behöver är en bra mixer eller matberedare och frysta frukter eller bär. Sötman kommer i huvudsak från mangon och ananasen men jag har även valt att tillsätta en skvätt honung som är ett bra och nyttigt sötningsmedel, som faktiskt får våra kroppar att bränna fett istället för att lagar in fett, som effekten blir av det vanliga raffinerade sockret. Frukt är även något som är supernyttigt och är inget man kan få för mycket av, så det är bara att hoppas på att sommaren bjuder på många soliga och varma dagar.

Frozen yoghurt med mango och ananas ca 2 portioner

100g Fryst mango
100g Fryst ananas
100g Turkisk yoghurt
100g Creme fraiche
2msk Honung
1krm Vaniljpulver
Kokosflagor till topping

Gör så här

1. Se till att alla ingredienser är riktigt kalla och att ananasen och mangon är stelfrusna och är direkt tagna från frysen. Mixa alltsammans i en matberedare eller mixer till en jämn och luftig glassmet. Skopa upp i två serveringsskålar och toppa med lite flagad kokos eller annan valfri topping.