Smoothie är något som går väldigt snabbt och enkelt att göra samtidigt som de både kan vara väldigt nyttiga och mättande. Och det bästa av allt är att barnen älskar det. Denna Ananas och mangosmoothie är dessutom kryddad med den så nyttiga ingefäran.

Ananas och mango är två frukter som passar väldigt bra tillsammans och gärna ihop med lite kokos som jag har i denna smoothien. Denna smoothien är grundad på kvarg och vanlig yoghurt men det går även byta ut mejerierna mot exempelvis kokosmjölk eller exempelvis mandelmjölk, då kan det dock behövas lite syra från saften av en lime eller halv citron i för att balansera upp smakerna, men helt klart värt att testa det med om du inte vill ha mjölkprodukter i eller är ett stort fan av nyttig kokos som jag är. Ingefäran i smoothien är också ett smakval, den ger lite extra sting och hetta till smoothien och hjälper till att hålla luftvägsinfektioner borta.

Denna smoothies är perfekt som ett mellanmål eller som återhämtning efter ett träningspass, då den är rik på båda protein och bra fetter.

Ananas och -mangosmoothie till två stora eller 3 mindre glas

130g Ananas, färsk eller fryst
130g Mango färskt eller fryst
1dl Naturell kvarg
2dl Naturell yoghurt
2msk Flytande kallpressad kokosolja
1msk Riven färsk ingefära
Rostad kokos

Gör så här

1. Skär ananas och mango till mindre bitar och blanda allt utan kokosoljan i en blender eller mixer. Mixa allt till en slät blandning.

2. Se under tiden till att kokosoljan är rinnande, det enklaste är att sätta på den på spisen på lägsta värmen så att den precis smälter, men var försiktig så att den inte blir för varm, då förlorar den sina goda hälsoegenskaper.

3. Håll försiktigt ned kokosoljan under fortsatt mixning.

4. Häll upp på glas och strö lite rostad kokos ovanpå och njut. Vill du göra den mjölkfri eller vill ha en mer tropisk känsla över den, så kan du byta ut kvarg och yoghurt mot en burk (400g) ekologisk kokosmjölk och även tillsätta saften från en limefrukt.