Chockladbollar, är väldigt gott, men kanske inte så nyttigt att stoppa i sig allt för ofta! Men det finns sätt att göra dem mindre onyttiga och i detta fallet faktiskt nyttiga.
Dessa chockladbollar är sötade med banan istället för socker och är fulla av nyttig sesam och mandel som tillsammans med kakaon gör dem till riktiga hälsobollar. Både mandel och sesamfrön är väldigt rika på kalcium, sesamfrön innehåller faktiskt hela sex gånger mer kalcium än mjölk. Båda sesam och mandel innehåller även rikligt med magnesium vilket, har visat sig hjälpa till att hålla vikten och motverka depressioner. Något som heller inte är känt hos så många är att både nötter och frön innehåller ganska rikliga mängder med protein, vissa lika mycket som kött och fisk kan göra. Nötter innehåller även väldigt mycket antioxidanter vilket b.la stärker immunförsvaret, sänker kolesterolet i blodet. Choklad innehåller också väldigt mycket antioxidanter som har positiva effekter på vår hälsa, läs gärna mer om choklad och dess hälsofrämjande effekter här.

Till 10 st. chokladbollar

1/2 dl sesamfrön
1/2 dl kakao
1/2 dl mandelmjöl
1/2 stor banan

Gör så här

1. Häll sesamfrön, mandelmjöl och kakao i en bunke, skiva sedan bananen tunt över de torra ingredienserna, så slipper du även få kakaodamm över hela köket.

2. Mixa sedan dem till en fast och klibbig deg.

3. Rulla dem till 10st  chokladbollar och rulla dem sedan rostad kokos eller varför inte mer sesamfrön.
Håller i kyl, i ca 2-3 dagar, går även utmärkt att frysa om det blir några över