Årets matbluff 2018 är korad
Vinnare av antipriset Årets matbluff 2018 blev bordsmargarinet Lätta. Lätta fick mer än hälften av rösterna i årets rekordstora omröstning där över 30 000 personer var med och röstade. Det blev smörgåsmargarinet Lätta [...]
Årets matbluff 2018
Nu är det åter dags att rösta fram det gångna årets matbluff. Årets matbluff är ett antipris framtaget av Äkta vara och som nu nomineras för 4e året i rad. Precis som förra [...]
Sockerfritt Mangogodis
Brukar du äta lördagsgodis? Varför då inte göra ditt egna nyttiga mangogodis, både enkelt och nyttigt, helt gjort på naturliga råvaror och utan tillsatt raffinerat socker. Godis består generellt mest av socker oftast [...]
Supernyttiga raw brownies
Så här efter jul är det många som försöker att äta lite nyttigare och då är dessa supernyttiga raw brownies helt perfekta. Helt utan tillsatt socker och helt veganska.raw brawnies med valnötter och hampafröI Januari [...]
Örtsekt Kycklingfilé med rostad pumpapuré och svartkål
Många vill äta rött kött till nyår. Jag kommer istället att satsa på ekologisk svensk kyckling och servera en örtsekt kycklingfilé med rostad pumpapuré och svartkål. Örtstekt kycklingfilé Vi äter allt mer [...]
Snabb lakritskola
Lakrits är egentligen inte min favoritsmak men denna simpla lilla laktitskola är faktiskt väldigt god, iallafall tycker de andra lakritsälskande här hemma det. Dessutom är den busenkel att göra. Lakrits kommer ursprungligen från lakritsroten som [...]
Gurksill med smak av pepparrot
Detta årets julsill blev Gurksill med smak av pepparrot. Gurka gör sig väldigt gott i en sill och denna sillinläggningen påminner lite om den klassiska pressgurkan med smak av pepparrot och färsk persilja. Gurksill [...]
Julens goda mat
Nu är det bara fyra dagar kvar till jul och det är hög tid att förbereda all julens goda mat. Kanske jag får bjuda på lite inspiration och tips på goda julrätter, som även kan [...]
Janssons frestelse
Janssons frestelse är en klassisk julrätt och en potatisrätt som är fantastiskt smakrik och god. Lite konstigt då, att man nästan bara äter Janssons till jul. En klassisk Janssons frestelse är gjord på råriven potatis, [...]
Juliga knäck med smak av apelsin
Knäck är nog än av de mest klassiska julgodiset på våra julbord och kan göras på många olika sätt. Men mest klassiskt är den klassiska mandelknäcken. Nu är det inte många veckor kvar till [...]
			
					








