En passionsfruktsposset är en himmelsk god och enkel dessert som bara görs på 3 till 4 ingredienser
Jag har inte delat något här på ett bra tag nu. Detta pga av all tid jag fått lägga ned restaurangen nu under Coronapandemin mm. Men nu när jag äntligen fått lite välbehövlig semester tänkte jag det var dags för ett nytt gott recept här som ni bara måste testa på nu i sommar. En väldigt enkelt och god dessert som även ett barn kan klara av att laga till. Allt som behövs är 3 eller fyra ingredienser. Allt som behövs är egentligen grädde, en syra, sötma och eventuellt en smak. Detta gör även desserten helt vegetarisk då du inte behöver ha något gelatin eller något annat för att desserten ska stelna.
En posset är en klassisk engelsk dessert som traditionellt görs på grädde, socker och citron. Det är det är syran i citronen som gör att grädden stelnar och gör det till en fast puddingliknande dessert. En dessert som är fanatisk god och väldigt enkel att göra. I detta receptet har jag valt att istället använda syran från passionsfrukten för att få gräddkrämen att stelna men jag har även valt att tillsätta lite citron för extra fräschör och friskhet men det är något som kan uteslutas om du så vill.
Passionsfruktsposset 4 portioner
300g vispgrädde
60g (0,75dl) socker
60g Passiosnfruktsjuice
Ev. en skvätt färskpressad citron
Gör så här.
1. Blanda grädden och sockret i en tjockbottnad kastrull och koka upp.
2. Sjud sedan grädd – och sockerblandningen i ett par minuter och ställ sedan åt sidan.
3. Blanda i pasionsfruktsjuicen och citronsaften om du väljer att ha med den under konstant vispning i ca 30 sekunder.
4. Häll gräddblandningen i 4 glas och låt stå kallt i kylen i några timmar, gärna över natten för bästa resultat.
5. Dekorera din passionsfruktposset med lättvispad grädde, lite färska bär och lite spröda maränger eller annat crunch.
Lämna en kommentar