Så här i sommarvärmen är det bra att fylla på med vätska och varför inte göra det med en svalkande melonglass helt utan socker och andra onyttigheter. Denna isglass innehåller bara 2 ingredienser, vattenmelon och kiwi och barnen älskar den.

Denna sommaren har verkligen slagit alla rekord i värme och solsken och än är den inte över. Så nu efter ett lite välbehövlig semester vill jag passa på att dela ett väldigt enkelt och smart tips på svalkande och hälsosamma melonglassar med smak av syrlig kiwi. En isglass som verkligen har gjort succé här hemma i sommar och allt den innehåller är vattenmelon och kiwi och inget mer.

Glassen kan gjutas på olika sätt. allt ifrån anpassande glassformar till exempelvis papper eller plastmuggar. Själv använder jag mig av en glassform likt denna, som du antingen kan köpa här eller i olika hobbybutiker som Panduro eller Claes Ohlsson.  

Melonglass ca 6st

500g Vattenmelon
3st Gröna kiwi

Gör så här

1. Dela melonen i bitar och ta bort skalet, är det en melon med kärnor så tar du även bort så mycket av kärnorna som möjligt.

2. Mixa melonbitarna i en mixer blender eller med en stavmixer till en slät melonpuré

3. Fyll upp glassformarna med melonpurén men spara några centimeter längst upp för den gröna kiwin. Ställ in glassen i frysen under tiden du gör den gröna kiwi-delen. Om glasasen får frysa lite innan, minskar risken för att färgerna ska blanda sig.

4. Skala och mixa kiwin på samma som melonen och fyll upp glassformarna. Sätt i pinnar och låt stå i frysen i ytterligare några timmar.

5. Ta gärna fram glassen några minuter innan, så går det lätt att få ut dem ur formarna. Sedan är det bara att njuta av svalande melonglass.