Jag har den sista tiden börjat laga pannkaksmuffins och detta receptet på pannkaksmuffins är helt klart oslagbart, otroligt luftiga och spröda på samma gång.

Istället för att stå och steka plättar och pannkakor, så kan man göra små pannkaksmuffins. Pannkaksmuffins är lite som en ugnspannkaka, fast i miniformat. Pannkakan bakas av i muffinsformar och sväller upp likt en sufflé när man bakar av dem. När de är färdiga så sjunker mitten in lite grann vilket gör dem perfekta att fylla med godsaker som färska bär, frukt, grädde, glass eller varför inte med en god röra på kallrökt lax som en god frukost eller förrätt. Som sagt de kan användas till väldigt mycket och är dessutom väldigt enkla att göra. Detta recept på pannkaksmuffins är jag riktigt nöjd med, de blir helt fantastiskt fluffiga och spröda.

Pannkaksmuffins ca 18st

4st Ägg
4dl Mjölk
2,5dl Dinkelsikt
1tsk Bakpulver
2msk Honung
2tsk Salt
1krm Vaniljpulver
25g Smör

Gör så här

1. Vispa ihop äggen lätt.

2. Vispa i hälften av mjölken och dinkelmjölet tillsammans bakpulver, honung, salt och vanilj. Vispa ihop allt till en jämn och klumpfri pannkakssmet. Tillsätt sedan resterande mjölk, tills du får en lagom tjock pannkakssmet, ungefär som flytande grädde i konsistensen.

3. Smällt smöret och rör ut den i pannkakssmeten.

4. Låt pannkakssmeten vila i ca 30 minuter.

5. Sätt  under tiden ugnen på 225ºc

6. Smörj muffinsformarna med lite smör eller olja. Jag använder mig utav en muffinsform likt denna.

7. Grädda pannkaksmuffinsen i mitten av ugnen ca 15 minuter, eller tills de fått en gyllene färg och rest sig ordentligt.

8. Servera gärna pannkaksmuffisarna direkt med lite rårörda bär och lättvispad grädde, eller med din favorit, det går somsagt äta dem tillsammans med nästan vad som helst.