Frozen yoghurt är både enkelt och gott att göra, samt så slipper du alla konstiga färg och smakämnen som ofta finns i den köpta glassen. Denna glassen innehåller faktiskt även riktig frukt och bär, så den kan även anses som hyfsat nyttig att äta.
Denna snabbglassen (frozen yoghurt), är perfekt att laga, när man blir sugen på något kallt och gott i värmen. Även om glass ofta är ganska onyttigt så tycker jag att man ska kunna unna sig lite ibland och varför inte göra något som iallafall är äkta och innehåller näring samtidigt som du syndar. För att glassen ska bli bra krävs det att alla bär och frukter är väl frysta och att övriga ingredienser är så kalla som möjligt, det går även bra att frysa in yoghurt och crème fraichen en stund innan för en ännu fastare glass.

Frozen yoghurtglass med hallon och mango 2 portioner

100g Crème fraiche
100g Turkisk Yoghurt
100g Fryst Mango
100g Frysta Hallan
3msk Flytande honung
1tks Vaniljsocker
Färska hallon för garnering

Gör så här

1. Mixa allt i en blender eller matberedare till en jämn glass.

2. Skopa upp i två serveringsglas och garnera med lite färska hallon, ät på en gång. Testa även att byta ut mangon och hallonen till andra bär och frukter, bara de är ordentligt frysta.

Allergiinformation. Denna glassen är helt fri från ägg och då den varken innehåller mjölk eller mjölkpulver samtidigt som den innehåller fetare mejeri, så kan den även avnjutas av laktosöverkänsliga i små mängder om så önskas.